image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Winkeliers Grotestraat Noord
Kerkplein. Panorama. Grotestraat Noord. Het zicht is vanaf de Grote Kerk aan het Kerkplein 15 op de Grotestraat Noord, links onder op de foto, naar rechts lopend richting het begin van de Boddenstraat en de Oranjestraat. In het midden onderin de foto begint de Hagengracht, die in een bocht naar links verder loopt. Rechts onderin de foto begint het Schalderoi aan de overkant van de Doelenstraat en rechts van het pand met de dubbele smalle luifels. Ook deze steeg loopt tevens parallel aan de Hagengracht, ook in een bocht naar links.

Twentse Damast
Grotestraat. Links onderin staat het hoge pand met twee etages aan de Grotestraat 29, het pand dat “Bendien met de hoge stoep” werd genoemd toen de Twentse Damast er nog in zat en waarin later,begin jaren zestig op de begane grond de fa. G. Willemsen ijzerwaren en gereedschappen en daarna in 1969 bar-discotheek 't Stuupke heeft gezeten.

Bioscoop Varossieau
Grotestraat. Rechts ernaast staat bioscoop Varossieau van de heer Hartgers aan de Grotestraat 25.

Juwelier Bruggeman
Grotestraat. Naast de bioscoop, op de hoek van de Hagengracht, staat het pand aan de Grotestraat 23, waar juwelier Bruggeman in zit. Vanaf 2013 werd het Juwelier Berendsen, die er toen in kwam.

Boekhandel Lohuis
Grotestraat. Rechts van de juwelier zit aan de overkant van de Hagengracht op de hoek boekhandel Lohuis aan de Grotestraat 21.

Sint Catharinaklooster
Boddenstraat. Rechts op de foto, in het midden, is nog een prachtig beeld te zien van het Sint Catharinaklooster en Catharinaschool aan de Boddenstraat 51. (nonnenklooster) Het stond schuin tegenover de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78.

Coöperatieve Vereniging Amsterdamse Huidenclub
Sumatrastraat. De langwerpige loods erboven, rechts op de foto, met de twintig ramen, was het huidenpakhuis aan de Sumatrastraat tegenover de Prins Bernhardstraat. Het was een huidenzouterij, die dateerde van omstreeks 1860 tot aan de jaren zeventig. Het pakhuis en de daarbij geparkeerde krengenwagens leidden dikwijls tot stankklachten van de omwoners.

Joodse begraafplaats Beth Chaim
Boddenstraat. Links ervan staat de Joodse begraafplaats aan de Boddenstraat.

Palthe
Boddenstraat. In het midden links staat de fabriek van Palthe's Textielveredelings Bedrijven N.V. aan de Boddenstraat, kort na de grote brand.

H. ten Cate Hzn. & Co. nv
Fabriekscomplex Indië
Haven Noordzijde. Verderop, achter dit fabriekscomplex, staat het fabriekscomplex Indië van H. ten Cate Hzn. & Co. nv aan de Haven Noordzijde, met de uitstekende fabriekspijp.
Periode:1/1/1969-1/1/1970
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Beatrixstraat
Almelo, Boddenstraat 22
Almelo, Boddenstraat 51
Almelo, Boddenstraat 78
Almelo, Grotestraat 21
Almelo, Grotestraat 23
Almelo, Grotestraat 25
Almelo, Grotestraat 29
Almelo, Hagengracht
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Schalderoi
Almelo, Sumatrastraat
Identifier:NL-AmlHA_600_18_006
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.