image/svg+xml

Kroningsfeest H.M. Koningin Wilhelmina

Kroningsfeest H.M. Koningin Wilhelmina

Omschrijving:Woningen Ootmarsumsestraat
Winkeliers Ootmarsumsestraat
Grofsmederij en winkel Ter Brugge
Smederij Ter Brugge
Ootmarsumsestraat. Inhuldigingsfeesten. De Ootmarsumsestraat, gezien vanaf de Oosteres (v/h Oosteresstraat, maar ook Ooster Esch weg) in de richting van de toenmalige Vriezebrug. Rechts is de grofsmederij en winkel van ter Brugge aan de Ootmarsumsestraat, op de hoek van de Oosteres. Ter Brugge verkocht kachels, haarden, rijwielen en wapens. (op de vlag staat Twentsch Rijwielmagazijn). Ter Brugge opende op 21 september 1912 een tweede winkel aan de Grotestraat Noord, ter hoogte van de Kerkstraat. Hier werd het nieuwste van het nieuwste geëtaleerd, zoals vul-, gas- en elektrische haarden van eigen fabrikaat en van andere producenten. De foto is gemaakt tijdens de inhuldigingfeesten van Koningin Wilhelmina.

Sanitairshop firma H. en W. ter Brugge
Ootmarsumsestraat.. Op de voornoemde plek rechts, in de bocht van de Ootmarsumsestraat staat in de latere jaren t/m de jaren zeventig de sanitairshop van de firma H. en W. ter Brugge gevestigd aan de Ootmarsumsestraat 15, op de hoek van het Rondeel. Deze bocht naar de Ootmarsumsestraat, ter hoogte van de Molenstraat werd vroeger 't Kamper Eiland genoemd.

Slagerij B. Mink
Links op de voorgrond staat een woning aan de Ootmarsumsestraat 16, die veel later in de tijd als winkel ingebruik zou worden genomen door Slagerij B. Mink. Als twaalfjarige begon Klaas Mink mee te helpen in de voormalige slagerij Assink op deze locatie. In de jaren vijftig heeft hij de zaak overgenomen. Hij is opgevolgd door zijn zoon Bart, die onder meer bekend genoot vanwege het paardenvlees dat hij verkocht. In 2019 is hij gestopt met de zaak.

Café de Tapperij
Ootmarsumsestraat. In het historische klokgevelpand rechts ervan zou veel later in de tijd café de Tapperij aan de Ootmarsumsestraat 18 komen te zitten. In het verre verleden woonde en werkte hier fotograaf A. Roos. Met zijn foto-service heeft hij sinds 1905 ook aan de Bornsestraat 26 gewoond.
Periode:1/1/1898-1/1/1899
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Oosteres
Almelo, Ootmarsumsestraat 15
Almelo, Ootmarsumsestraat 16
Almelo, Ootmarsumsestraat 18
Identifier:NL-AmlHA_600_14_018
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.