image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Twentsche Courant
Grotestraat Zuid. De Grotestraat gezien vanaf het plein rechts voor de oude Sociëteit aan de Grotestraat 100, met zichtbaar op de voorgrond de brug over de Aa (Hagen), oftewel de Spiekerbrug, die voor het pand in beeld langsloopt. Linksachter ons begint het Schokland. De Werfstraat begint links om de hoek, bijna tegenover de afslag naar de Hofstraat. Het pand rechts op de voorgrond is het voormalige kantoor van de Twentsche Courant aan de Grotestraat 98, waar veel later IJscotheek van Olffen in zou komen.

Dagblad van het Oosten
Grotestraat. Links om de hoek, met het witte reclamebord boven in het torentje, zat de concurrent het Dagblad van het Oosten aan de Grotestraat 94, op de hoek van de Hofstraat.

Fa. Ant. van der Aa
Grotestraat. Bedrijfskleding. Tussen de beide kantoren in zit de fa. Ant. van der Aa, reparatie vakkleding aan de Grotestraat 96, o.a. KLM-kleding.

Foto Boom
Grotestraat. Links van het Dagblad van het Oosten, aan de overkant op de hoek van de Hofstraat, staat nog het pand van Foto Boom aan de Grotestraat 92, op dat moment nog niet afgebroken. Boom zou verhuizen naar de Grotestraat 78 in een nieuw te bouwen pand, links naast het raadhuis.

Mulder's Stoffenhuis
Grotestraat. Direct links van Boom staat Mulder's Stoffenhuis aan de Grotestraat 90, op de hoek van de Hofstraat, de toekomstige locatie voor Hoedenmagazijn de Vlijt, nu nog gevestigd aan de overkant aan de Grotestraat 91, waar een sanering zou gaan plaatsvinden.

Boekhandel Hilarius
Grotestraat. Links naast Mulder's Stoffenhuis zit boekhandel Hilarius aan de Grotestraat 88.

Kunsthandel van der Aa
Grotestraat. Naast de boekhandel zit de kunsthandel van der Aa aan de Grotestraat 86. Voorheen was dit gebouw oorspronkelijk de woning van de familie ten Bruggencate. In dit pand zou later Berntsen meubelen komen.

Bram Gombert
Grotestraat. Geheel links, aan de overkant van de straat net voor de knik naar links, zat aan de Grotestraat 95 de winkel van Bram Gombert, galanteriën en huishoudelijke artikelen.

W. Ossenkoppele woninginrichting
Grotestraat. Direct rechts van de galanterie om de hoek, met de witte uitbouw boven, zit W. Ossenkoppele woninginrichting aan de Grotestraat 93. Dit pand is aan het eind van de oorlog nog gebombardeerd, waarbij de zolderverdieping verloren is gegaan.
Periode:1/1/1957-1/1/1958
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 86
Almelo, Grotestraat 88
Almelo, Grotestraat 90
Almelo, Grotestraat 92
Almelo, Grotestraat 93
Almelo, Grotestraat 94
Almelo, Grotestraat 95
Almelo, Grotestraat 96
Almelo, Grotestraat 98
Almelo, Grotestraat 100
Almelo, Hofstraat
Almelo, Schokland
Almelo, Werfstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_12_030
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.