image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Wimpy
Grotestraat Noord. Op de voorgrond een orgel, aangedreven door een aggregaat, pal voor de deur van Van Haren schoenen en het speelgoedpaleis van Bart Smit. Links op de voorgrond, met de verticale reclame, staat fastfoodrestaurant Wimpy aan de Grotestraat 77.

Amici mode
Grotestraat. Links van Wimpy zit Amici mode aan de Grotestraat 79, in het voormalige pand van Heeringa.

Passage Grotestraat-Hagengracht
Grotestraat. Direct rechts van Wimpy bevindt zich de Passage Grotestraat-Hagengracht aan de Grotestraat 75. Bij de ingang van de Passage is nog een kantoortje te zien van het Dagblad van het Oosten. Ook Tubantia zat er toen in.

Herwalt
Grotestraat. Rechts van de Passage is per 1 oktober 1971 Herwalt lederwaren en tassen gevestigd aan de Grotestraat 73. Voorheen zat hier de fa. M. Zeillemaker en Zn. lederwaren en tassen.

Juweliershuis Brummer
Vervolgens komt het zwarte marmeren pand van Juweliershuis Brummer aan de Grotestraat 71 in beeld, met voor de deur op de stoep een eigen carillon.

Dierenspeciaalzaak Hospers
Grotestraat. Rechts van de juwelier zit dierenspeciaalzaak Hospers aan de Grotestraat 69. Voorheen zat hier de fa. ten Heggeler, een vogelwinkel (J.G. ten Heggeler) .

Costershuis
Vosman delicatessen
Grotestraat. Naast Hospers zit Vosman delicatessen aan de Grotestraat 67 in het historische Costershuis, het pand van de voormalige apotheek van den Biggelaar.

Bioscoop Cinema Palace
Daarnaast, net achter het carillon, is bioscoop Cinema Palace gevestigd aan de Grotestraat 65.

Oostvogel mode
Grotestraat. Rechts naast de bioscoop zit Oostvogel mode aan de Grotestraat 63. Hun uithangbord is nog net onder de witte luifel te zien.
Periode:1/1/1984-1/1/1985
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 67
Almelo, Grotestraat 69
Almelo, Grotestraat 71
Almelo, Grotestraat 75
Almelo, Grotestraat 77
Almelo, Passage
Identifier:NL-AmlHA_600_12_027
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.