image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Jan Muldersgang en Hof van Gülick
Grotestraat Noord. Grotestraat oude eind. De Grotestraat, gezien vanaf twee stegen op de voorgrond, richting de T-splitsing van de Grotestraat naar de (Oude) Markt, t.w. links het Hof van Gulick en rechts de Jan Muldersgang, de laatste die naar de Hagengracht loopt.

Grotestraat 42
Op de plaats van het linker pand op de voorgrond zit thans 2019 Kuypers Haarmode aan de Grotestraat 42, op de hoek van het Hof van Gulick.

Grotestraat 49
Het pand rechts van de straat op de voorgrond aan de tegenwoordige Grotestraat 49, op de hoek van de Jan Muldersgang, met het neerhangend zonnescherm, is de voormalige Burger-sociëteit, die inmiddels verhuisd is naar de Sociëteit Tot Nut en Vermaak aan de Grotestraat 100. Op deze plek zou later juwelier Tegeler komen te zitten.

Doopsgezinde Kerk
Grotestraat. Drie panden naar links, vanaf het voornoemde toekomstige plek van de juwelier, staat de Doopsgezinde Kerk aan Grotestraat 57.

Bioscoop
Grotestraat. Nog wat verder, met de zwarte uitbouw, staat de bioscoop van Almelo aan de Grotestraat 65.

Café-restaurant Lüdeking
Grotestraat. Helemaal op de achtergrond, op de hoek van de T-splitsing van de Grotestraat naar de Oude Markt staat het café-restaurant Lüdeking aan de Grotestraat 85. Later werd dit N. Tijink.
Periode:1/1/1930-1/1/1931
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 42
Almelo, Grotestraat 49
Almelo, Grotestraat 57
Almelo, Grotestraat 85
Almelo, Hof van Gülick
Almelo, Jan Muldersgang
Almelo, Oude Markt
Identifier:NL-AmlHA_600_11_091
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.