image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Twentse Damast
Grotestraat Noord. Grotestraat oude eind. Vanaf de Kerkstraat naar het noorden. Links het gebouw aan de Grotestraat 29, waarin thans 1955 de Twentse Damast, t.w. de N.V. Twentsche Damast-, Linnen- en Katoenfabriek (v/h S. Bendien en Zonen) gevestigd is. Op de achtergrond de toren van de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78.

Hotel Geradje Veerenhuis
Kerkstraat. Rechts staat het logement, café (hotel) van Geradje Veerenhuis aan de Kerkstraat 2, op de hoek van de Grotestraat (Het latere hotel Centraal). Volgens het opschrift op de muur moet er ook een combinatie met een stalling geweest zijn.

Galanterie Draper
Grotestraat. Het daarop volgende perceel was de galanteriezaak van Draper aan de Grotestraat 26, t.w. De Goedkoope Bazar. Hier kon je o.a. ansichtkaarten van Almelo kon kopen. Veel later in de jaren zestig werd het modehuis Draper, die op een moment ook aan de overkant van de straat een etalage onderhield in het pand Grotestraat 29, waarin o.a. de Twentse Damast heeft gezeten.

Hoeden- en pettenzaak Lepelman
Grotestraat. Twee panden verderop zat de hoeden en pettenzaak van Lepelman. Later werd dit de hoedenwinkel van Klein Robbenhaar.

Hagengracht
Voorbij de fietser begint iets verderop links de Hagengracht en rechts ertegenover de steeg De Götte. Bij het pand, rechts op de hoek van de Götte, loopt aan de rechter kant nog een steeg, t.w. de Kerkengang.
Periode:1/1/1912-1/1/1913
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 78
Almelo, De Götte
Almelo, Grotestraat 26
Almelo, Grotestraat 29
Almelo, Hagengracht
Almelo, Kerkengang
Almelo, Kerkstraat 2
Almelo, Oranjestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_11_071
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.