image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Winkeliers Oude Markt
Luchtfoto. Binnenstad. Het zicht is vanaf de winkeliers aan de Oude Markt, geheel onder in beeld, met aan deze kant net buiten beeld het pand van Vroom en Dreesmann (V&D) en ertegenover de HEMA. De Oude Markt gaat links buiten beeld over in het begin van de Wierdensestraat.

Markt
Marktplein. Links van de HEMA strekt zich het Marktplein uit vanaf de Kloosterhofflat, linksonder in beeld, naar het begin van de Hagengracht en de Hagenstraat, die in het midden naar boven lopen.

Winkeliers de Werf
De Werf. Direct boven de Kloosterhofflat, linksonder in beeld, bevindt zich C&A aan het Marktplein 51, met aan weerszijden de winkels en een uitzendbureau aan de Werf. Het is de situatie nog van vóór de veel latere realisatie van winkelcentrum de Havenpassage.

Busstation de Werf
De Werf. Links van C&A staat het busstation de Werf, met erboven aansluiting op het begin van de Haven Noordzijde.

Rabobank
Boven C&A staat het pand van de Rabobank, met de blauwe panelen, aan het Marktplein 33.

Parkeergarage StadsBaken P9
Stadhuisplein. Boven het bankkantoor is inmiddels de nieuwe parkeergarage StadsBaken P9 gereedgekomen voor gebruik aan het Stadhuisplein 2, op de hoek van de Hagenstraat.

Woningen De Hoven en Hagengracht
De Hoven. Rechtsboven de nieuwe parkeergarage zijn de nieuwe woningen, zowel aan de Hoven naast het stadhuis, als gedeeltelijk aan de westkant van de Hagengracht inmiddels gerealiseerd. Aan de woningen aan de Hagengracht vanaf de afslag van het Stadhuisplein, tot aan het Marktplein wordt nog druk gewerkt.

Winkeliers Grotestraat Noord
Grotestraat Noord. Rechts loopt de Grotestraat, parallel aan de Hagengracht, naar boven, vanaf de Oude markt richting de afslag naar de Oranjestraat en de Boddenstraat ter hoogte van de Sint Georgiusbasiliek.

Landgoed Huize Almelo
Gravenallee. Rechts bevindt zich de groene long van de binnenstad, t.w. Landgoed Huize Almelo, met huis Almelo aan de Gravenallee 1.
Periode:1/6/1984-1/7/1984
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat
Almelo, De Hoven
Almelo, Grotestraat
Almelo, Hagengracht
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Markt
Identifier:NL-AmlHA_600_01_090
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.