image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Stadhuisplein. Panorama. Sanering. Schalderoi. Een overzicht vanaf het nieuwe inmiddels gerealiseerde stadhuis aan het Stadhuisplein 1, waar op het moment van de foto een trouwerij gaande is.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Links in de hoek staat de nog niet afgebroken Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht met het bijbehorende gymnastieklokaal rechts ervan, gezien vanaf het Schalderoi, dat er aan de achterkant voorlangs loopt, tot aan de Hagenstraat, die boven in de Hagengracht uitkomt.

Hout- en hobbycentrum van de Vegte
Hagengracht. Parallel aan het Schalderoi, aan de andere zijde van de school, is de Hagengracht te zien, met op de achtergrond hout- en hobbycentrum van de Vegte aan de Hagengracht 11, links van de Jan Muldersgang en rechts van het gymnastieklokaal van de school. De oorzaak van deze doorkijk naar de Hagengracht is te wijten aan de afbraak van het huizenblok ervoor aan de Hagengracht, dat inmiddels afgebroken is en nu tijdelijk als parkeerplaats dienst doet. In dat blok zat rechts op de hoek Fijnslijpinrichting Tegeler aan de Hagengracht 10, op de hoek van de Hagenstraat.

Buurtcafé v/h Schipper, Du Plessis en Meupelenberg
Hagengracht. Rechts ernaast, op de andere hoek van de Hagenstraat, staat nog zichtbaar, in het witte pand, het oude buurtcafé aan de Hagengracht 8, schuin tegenover het hout- en hobbycentrum van de Vegte. Nog zo'n kort dwarstraatje als de Hagenstraat was de Westerkerkengang. Deze liep direct links van de Wilhelminaschool, vanaf het Schalderoi gezien en kwam ook uit in de Hagengracht.
Periode:30/5/1979
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Hagengracht 11
Almelo, Hagenstraat
Almelo, Het Baken
Almelo, Jan Muldersgang
Almelo, Schalderoi
Almelo, Stadhuisplein 1
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_600_01_082
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.