image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Stadsvilla Hendrik Salomonson
Kantoor KSW
Wierdensestraat. Villa. De Wierdensestraat richting de spoorwegovergang. De afslag direct links is de Boompjes en rechtsaf is de Oude Kloosterweg richting het Marktplein. Net voorbij het pand op de hoek van de Oude Kloosterweg begint aan de linkerkant van dit pand het looppad Kloosterhofpad, ook richting Marktplein. Het hoekpand rechts betreft het kantoor van de N.V. Koninklijke Stoomweverij Nijverdal (KSW) aan de Wierdensestraat 25, Wierdensestraat 27, Kloosterhofpad 6. Het betreft een voormalige stadsvilla uit 1900, dat gebouwd is in opdracht van de industrieel Hendrik Salomonson in de stijl van de neo-renaissance, met een samengesteld bouwvolume en rijke ornamentale details.

Stadsvilla
NMB Bank
Wierdensestraat. Villa. Het pand er links naast, na het lage muurtje, is het herenhuis van de voormalige Nederlandsche Bank aan de Wierdensestraat 29, op de hoek van het Kloosterhofpad, een agentschap vanaf 1865. Later in de tijd vestigde zich hier de Nederlandse Middenstandsbank (NMB Bank).

Verhuizing
Wierdensestraat. Dit kantoor zou later verhuizen naar een nieuwbouwpand aan de Wierdensestraat 23, het pand waar thans 2022 de ING Bank in zit. Na de verhuizing werd later in de tijd, t.w.eind jaren zestig na de realisatie van de verkeerstunnel, deze villa, tezamen met de villa links ernaast afgebroken, om ruimte te scheppen voor de geplande aanleg van De Werf richting de Haven Noordzijde.
Trefwoord:Ansichtkaarten;
Periode:1/1/1949-1/1/1950
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boompjes
Almelo, Kloosterhofpad 6
Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Wierdensestraat 25
Almelo, Wierdensestraat 27
Almelo, Wierdensestraat 29
Identifier:NL-AmlHA_600_01_053
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.