image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Luchtfoto. Binnenstad. Wierdensestraat. Vanaf het Marktplein, onderaan net buiten beeld, begint de Wierdensestraat, die naar boven loopt richting de net aangelegde verkeerstunnel onder het spoor, ter vervanging van de oorspronkelijke spoorwegovergang in de Wierdensestraat.

Sanering
Te zien is dat de nieuwe tunneluitgang in de Wierdensestraat op dit moment nog met een scherpe bocht naar rechts uitkomt aan de zijkant van het bovenliggende politiebureau en daar afgeslagen moet worden in een tweede korte bocht. Ook dient de directe afslag naar de Westerstraat nog te worden geregeld. Hiervoor moet de onderliggende grote villa op de hoek nog worden afgebroken, waar de Westerstraat nu nog onder langsloopt, t.w. het pand waar in het verleden ook de belastingdienst nog in heeft gezeten. Op de huidige doorgang naast het politiebureau stond ook een villa aan de Wierdensestraat, die al is afgebroken. De Werf moet nog worden aangelegd.

Nutsspaarbank
Wierdensestraat. Ongeveer in het midden is de afslag naar links in de Boompjes, met op de hoek de Nutsspaarbank aan de Wierdensestraat 22, met het sheddak.

AMRO Bank
Wierdensestraat. Net voorbij de afslag naar de Boompjes is ook aan de linkerkant, met het zwarte dak, het kantoor te zien van de Amsterdam-Rotterdam Bank (AMRO Bank) aan de Wierdensestraat 12.

Kantongerecht Wierdensestraat
Wierdensestraat. Het volgende pand, met het witte zijfront is het kantongerecht aan de Wierdensestraat 6.

Rechtbank Almelo
Wierdensestraat. Daar links naast staat de rechtbank Almelo aan de Wierdensestraat 4, met de rij geparkeerde auto's.

ABN Bank
Wierdensestraat. Helemaal onderaan staat het kantoor van de Algemene Bank Nederland nv (ABN Bank) aan de Wierdensestraat 2, op de hoek van de Waag.

Huis van bewaring
Marktstraat. Links onderin, in een hoekvorm, staat het het huis van bewaring aan de Marktstraat 7.

Stadhuis Wierdensestraat
Wierdensestraat. De meeste panden, inclusief het oude stadhuis aan de rechterzijde van de Wierdensestraat, staan er op dit moment nog: hier zou echter spoedig verandering in komen.

Sanering rechtergedeelte Wierdensestraat
Wierdensestraat. De rij panden rechts aan de Wierdensestraat, vanaf onderaan aan het Marktplein, tot aan de afslag naar de Oude Kloosterweg (schuin tegenover de Boompjes) zouden worden afgebroken, omdat de straat verbreed moest worden ten behoeve van een betere aansluiting op de Oude Markt, die al twee rijbanen had.

Café de Boer
Wierdensestraat. Het gaat o.a. om café de Boer aan de rechterzijde van de Wierdensestraat 1, met het platte dak in verband met geleden oorlogschade, tot aan de locaties aan de Oude Kloosterweg, ter hoogte van het Kloosterhofpad, schuin tegenover de Nutsspaarbank aan de Wierdensestraat, op de hoek van de Boompjes.

Oude Kloosterweg
De Oude Kloosterweg loopt rechtsonder vanaf het Marktplein schuin naar boven en komt uit in de Wierdensestraat, ongeveer ter hoogte van de Boompjes aan de overkant van de Wierdensestraat. De bebouwing in deze straat is nu nog volledig intact is, m.u.v. de onderin reeds afgebroken Landbouwersbank, dat inmiddels bij het Marktplein is aangetrokken en waar tijdelijk geparkeerd mocht worden.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Bovenin is een gedeelte van het fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco aan de Haven Zuidzijde nog te zien, met de geschakelde daken.
Trefwoord:Stadhuizen;, Gerechtsgebouwen;, Luchtfoto
Periode:1/1/1968-1/1/1969
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boompjes
Almelo, De Waag
Almelo, Kloosterhofpad
Almelo, Marktplein
Almelo, Marktstraat 7
Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 2
Almelo, Wierdensestraat 4
Almelo, Wierdensestraat 6
Almelo, Wierdensestraat 12
Almelo, Wierdensestraat 22
Identifier:NL-AmlHA_600_01_040
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.