image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Bendien-Smits
Holtjesstraat. Luchtfoto. Bendien's Confectiefabrieken nv aan de Holtjesstraat. Het bedrijf is links- en midden onderin (respectievelijk aan de Holtjesstraat en Prinsenstraat) op de foto te zien, verbonden door de bekende verbindingsbrug over de Holtjesstraat. In 1969 vond er een fusie plaats met Kleding industrie H. Smits en Co. nv en werd de officiële naam Bendien's en Smits' Kledingbedrijven bv. In de praktijk werd het bedrijf echter Bendien Smits genoemd. De vestiging aan de Prinsenstraat grensde aan de Almelose Aa, die onderaan onder de brug doorloopt ter hoogte van het begin van de Holtjesstraat en Adastraat. Links, in het verlengde en parallel aan de Almelose Aa, is de Tuinstraat te zien.

Bakkersvakschool
Adastraat. Op de witte parkeerplaats, op de hoek van de Adastraat en Marktstraat heeft voorheen o.a. de Bakkersvakschool gezeten, in de voormalige Kopschool. Het gebouw is inmiddels afgebroken. Rechts van de parkeerplaats, met een slinger schuin naar boven, is de Boompjes.

SESA
Poulinkstraat. Het fabriekscomplex linksboven in het midden is van de kapok- en verenfabriek van SESA aan de Poulinkstraat en de 2e Sligtestraat. SESA stond voor: “Scholl Engberts & Scholten Almelo”. De heren J.E. Scholten Engberts, A. Scholten en L. Scholten richtten in de Slichte destijds de kapok- en verenfabriek op.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Rechts bovenin is het belastingkantoor nog te zien aan de Burgemeester Raveslootsingel.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 2e Sligtestraat
Almelo, Boompjes
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Holtjesstraat
Almelo, Marktstraat
Almelo, Mennistenhoek
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Prinsenstraat
Almelo, Tuinstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_01_031
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.