image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Stadsvilla De Klooster-esch
Politiebureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. Villa. Het politiebureau aan de Wierdensestraat 32, links op de hoek van de ingang naar de nieuwe verkeerstunnel Wierdensestraat. Rechts buiten beeld zou nog een afslag naar de Westerstraat komen.

Inmiddels afgebroken villa's
Stadsvilla Hogar Valencia
Fam. W. Jansen
Wierdensestraat. Villa. Sanering. Te zien is dat de afrit van de verkeerstunnel, rechts van het politiebureau, precies over het vroegere perceel van villa Hogar Valencia aan de Wierdensestraat 30 loopt, dat inmiddels afgebroken is.

Stadsvilla
Belastingkantoor Wierdensestraat
Wierdensestraat. Rechts van die afslag, t.w. rechts van de vrachtauto rechtsonder in beeld, stond het grote voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat, dat eveneens het loodje legde.

Stadsvilla
NMB Bank
Wierdensestraat. Geheel rechts op de achtergrond van de foto loopt het Kloosterhofpad aan de overkant van de Wierdensestraat nog schuin weg richting het Marktplein. Het pand daar links op de hoek, met het uithangbord, is de Nederlandse Middenstandsbank (NMB Bank) aan de Wierdensestraat 29.

Verhuizing
Later zou deze bank verder naar rechts toe verhuizen in de straat, naar een nieuwbouwpand aan de Wierdensestraat 23. Het oude pand aan de Wierdensestraat 29 werd later in de tijd ook nog afgebroken, in verband met de geplande aanleg van de Werf tussen de Wierdensestraat en de Haven Noordzijde.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Kloosterhofpad
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 28
Almelo, Wierdensestraat 29
Almelo, Wierdensestraat 30
Almelo, Wierdensestraat 32
Identifier:NL-AmlHA_600_01_008
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.