image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Saneringslocatie jaren zeventig
Luchtfoto. Binnenstad. Boddenstraat. Op deze luchtfoto is goed te zien welk gebied in de binnenstad in de jaren zeventig volledig werd gesaneerd. Het terrein wordt aan de bovenkant, net boven het stadhuis en het politiebureau, omkaderd door de zuidkant van de Boddenstraat. Rechts aan het eind van de Boddenstraat, ter hoogte van de Sint Georgiusbasiliek, loopt de saneringslijn ten westen van de Hagengracht naar beneden. Vervolgens geheel onderaan, links in het midden loopt de omkadering via de Bakenstraat, onder het stadhuis, in een bocht naar de Brugstraat, tot aan het begin van de omkadering, t.w. de zuidkant van de Boddenstraat. Heel grof gezegd staat er op het moment van de foto vooralsnog alleen een nieuw stadhuis en politiebureau en is de rest van het terrein nog een onbetaalde parkeerplaats.

Woningen en appartementen Hagengracht en de Hoven
Hagengracht. Het braakliggende terrein tussen de westkant van de Hagengracht en de oostelijke zijkant van het stadhuis zou later voornamelijk opgevuld worden met de nieuwbouw van woningen en appartementen aan de Hagengracht en de Hoven. De langgerekte bosschage aan de toekomstige de Hoven naast het stadhuis is inmiddels aangebracht.

Bedrijvencentrum het Baken
Brugstraat. Op de groenstrook links van het politiebureau, schuin tegenover de brandweerkazerne aan de Brugstraat, zou veel later de bouw van het bedrijvencentrum het Baken worden gerealiseerd.

Garage Schiphorst bv
Sluiskade Zuidzijde. Aan het eind van de Brugstraat aan de linkerzijde, bovenin beeld, staat garage Schiphorst bv, DAF- en later Volvo-servicing aan de Sluiskade Zuidzijde 37, op de hoek van de Brugstraat. Ze hadden tevens een Shell-tankstation.

Wijk 12 Noorderkwartier
Luchtfoto. Noorderkwartier. Geheel bovenaan loopt het kanaal Almelo-Nordhorn, met aan beide zijden respectievelijk de Sluiskade Noordzijde en de Sluiskade Zuidzijde.

Het Erasmus
Sluiskade Noordzijde. Rechtsboven, met het achterliggende sportveld, staat het Erasmus Lyceum aan de Sluiskade Noordzijde 68, op de hoek van de Kanaalweg.

Kanaalschool
Tijhofslaan. Links van het Erasmus staat de Kanaalschool aan het begin van de Tijhofslaan.

Witzand Bouwmaterialen bv
Sluiskade Noordzijde. Links, nog voorbij de afslag van de Brugstraat en de afslag naar de Noordikslaan, staat het bedrijvencomplex van Witzand bouwmaterialen bv aan de Sluiskade Noordzijde 36, net voorbij de Rengelinkstraat.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Fabriekscomplex Indië
Haven Noordzijde. De rode daken links ervan zijn van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv, met het fabriekscomplex Indië aan de Haven Noordzijde en de Sluiskade Noordzijde.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Boddenstraat
Almelo, Brugstraat
Almelo, Hagengracht
Almelo, Het Baken
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_600_10_027
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.