image/svg+xml

Wijk 11 De Riet

Wijk 11 De Riet

Omschrijving:Luchtfoto. De Riet.
Foto 1
Van linksonder naar boven loopt de Bornsestraat, met geheel bovenin de splitsing links naar de Bornerbroeksestraat, waar de Kolkschool nog net zichtbaar is en rechtsaf naar de Grotestraat Zuid. Het groene veld links is het Wethouder E. van Dronkelaarplein en rechts ervan staat de watertoren aan de Reggestraat 7. De straat rechts onderaan, horizontaal, is de Schipbeekstraat en loopt parallel aan de Reggestraat.

Foto 2
In het midden bovenin de Kolkschool aan de Bornerbroeksestraat, met daarachter het oude fabriekscomplex van Bendien-Smits aan de Holtjesstraat. Geheel rechts loopt de Bornsestraat schuin naar boven richting de Kolkschool. Vanaf rechts in het midden onderaan loopt ook de Begoniastraat schuin naar boven en komt uit in de Geraniumstraat op de hoek van de Bornsestraat, waar de Grote Een, audio en video plus witgoed, nog te zien is. Links loopt de Rozenstraat naar boven en komt uit in de Bornerbroeksestraat.

Foto 3
Onderaan in het midden loopt de Bornsestraat naar boven, in een bocht naar links, en gaat over in de Bornerbroeksestraat. In dezelfde bocht begint rechts de Grotestraat Zuid richting centrum. Aan de rechterkant van de Bornerbroeksestraat staat de Kolkschool, op de hoek van de Kolkstraat. Het grote fabriekscomplex er rechtsachter is van Bendien-Smits aan de Holtjesstraat. Onderaan in het midden, aan de binnenkant van de bocht van de Bornsestraat naar de Bornerbroeksestraat, is het pand van de Grote Een en daarboven dat van restaurant de Poort van Kleef nog te zien.
Periode:1/8/1979-1/9/1979
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Begoniastraat
Almelo, Bornerbroeksestraat
Almelo, Bornsestraat
Almelo, Geraniumstraat
Almelo, Grotestraat
Almelo, Holtjesstraat
Almelo, Kolkstraat
Almelo, Reggestraat
Almelo, Rozenstraat
Almelo, Wethouder E. van Dronkelaarplein
Identifier:NL-AmlHA_600_09_108
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.