image/svg+xml

Wijk 14 Wierdense Hoek

Wijk 14 Wierdense Hoek

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Vanaf links onderin schuin naar boven loopt de Wierdensestraat onder het spoor door via de verkeerstunnel richting het centrum. Links van deze straat tot aan de spoorlijn en een stukje rechts ervan tot de Almelose Aa, is de Wierdense Hoek, oftewel de Aalderinkshoek, de Kerkelanden en de buurt Rohof.

Almelose Aa
De Almelose Aa kronkelt in het midden in het lichtgroene gebied naar beneden. Links van de Aa loopt vanaf onderaan in het midden, ter hoogte van de Berlagelaan, parallel de Willem de Clercqstraat, die ongeveer in het midden links uitkomt in de Rohofstraat.

Egbert ten Catepark
Linksonder, ter hoogte van de afslag van de Wierdensestraat naar de Aalderinkssingel en de afslag naar de Egbert ten Catelaan, ligt het Egbert ten Catepark, op de hoek van de Egbert ten Catelaan.

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier
Rechts van de Almelose Aa, ter hoogte van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat, met de twee witte gasbollen, begint het Nieuwstraat Kwartier. De spoorlijn in het midden bovenin, zorgt tevens voor de bovengrens en loopt links vanaf het station over de verkeerstunnel in de Wierdensestraat naar rechts in het midden.

Goossenmaatspark
De groene zone, met de lichtkleurige cirkel daar net onder is het Goossenmaatspark, o.a. de daar omheen liggende Elzenstraat, Iepenstraat, Wilgenstraat en Platanenstraat.
Periode:1/1/1979-1/1/1980
Auteur:Foto Slagboom en Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Egbert ten Catelaan
Almelo, Elzenstraat
Almelo, Goossenmaatsweg
Almelo, Iepenstraat
Almelo, Platanenstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_09_075
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.