image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Woningen Grotestraat Zuid
Grotestraat nieuwe eind

Stadsvilla H. Salomonson
Postkantoor Grotestraat
Grotestraat. Villa. Post- en telegraafkantoor aan de Grotestraat 124, voorheen de villa van de familie H. Salomonson. De toegangsdeuren werden gekenmerkt door bronzen wolfskoppen, met een bot in hun bek, die de monumentale dubbele deuren van het monumentale pand sierden. De stadsvilla deed van 1901 tot 1961 dienst als postkantoor en is in 1962 door de gemeente aangekocht.

Kunstatelier
Grotestraat. De kunstenaars Han(s) Veneman, Jan Gierveld en Johan van Tijn hebben er tijdelijk een atelier gehad. Het pand is daarna eind jaren zestig afgebroken, ten behoeve van parkeergelegenheid.

Kantoor J. ten Bos N.V.
Grotestraat. Het grensde links aan het kantoor van de Stoomwolspinnerij, katoenweverij en ververij J. ten Bos N.V. aan de Grotestraat 120, op de hoek van de Schuttenstraat. Geheel links is de hoge witte muur ervan nog te zien. De fabriek was gevestigd aan de Krikkenstraat, waar de afslag rechts op de voorgrond nog net te zien is. (v/h gang)

Hookhoes
Grotestraat. Rechts van het oude postkantoor en de Krikkenstraat, echter buiten beeld, staat nog altijd 't Hookhoes aan de Grotestraat 126, waar tot de eind jaren twintig het kantoor van het waterschap De Regge in heeft gezeten,

Fa. J. Ossevoort
Tricot-huis
Grotestraat. Rechts naast het Hookhoes zat omstreeks 1942 de fa. J. Ossevoort, een tricot-huis.
Periode:1/1/1950-1/1/1951
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 120
Almelo, Grotestraat 124
Almelo, Grotestraat 126
Almelo, Grotestraat 128
Almelo, Hofkampstraat
Almelo, Krikkenstraat
Almelo, Schuttenstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_05_055
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.