image/svg+xml

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Omschrijving:Op- en afrit oost
Wierdensestraat. De verkeerstunnel in de Wierdensestraat, aangelegd omstreeks 1965, die vanaf het jaar 2012 de naam Mans Kapbaargtunnel heeft gekregen. Het zicht is vanaf de op- en afrit aan de oostzijde, in beginsel in de Wierdensestraat en later ook in de Westerstraat.

Rijbanen in gebruik
Te zien is aan het verkeer, dat de ingebruikname in het prille begin vooralsnog betekende, dat er slechts twee rijbanen konden worden benut. Dit had o.a. te maken met de sanering van het Buijvoets-terrein aan de andere kant van de verkeerstunnel ter hoogte van de Bellavistastraat en omdat de Wierdensestraat vanaf dat punt tot de kruising met de Rohofstraat nog gereconstrueerd moest worden naar een vierbaans-constructie. Ook de afbraak naderhand van het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat, op de hoek van de Westerstraat zou de verkeersstroom richting het centrum pas goed op gang helpen.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. Links boven de tunnelrand zijn de contouren nog zichtbaar van de gashouder van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat en de toen hoge gasfabriek er links van.
Auteur:Foto Smit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_04_083
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.