image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:Schuilenburgsingel
Luchtfoto. Noorderkwartier. De wijk het Noorderkwartier aan de andere kant van de spoorlijn Almelo-Deventer op de voorgrond, gezien vanaf de wijk Wierdense Hoek, met rechtsonder de buurt Aalderinkshoek.

Spoorlijn Almelo-Deventer
De Schuilenburgsingel loopt via het viaduct onder het spoor door van het traject Almelo-Deventer en passeert vervolgens het links gelegen bedrijventerrein Dollegoor, met de 1e insteekhaven aan het Twentekanaal.

CTA
Jollesweg. De twee hoge gebouwencomplexen links op de voorgrond zijn van de coöperatieve CTA, tegenwoordig (2020) ForFarmers aan de Jollesweg 4, aan de 1e insteekhaven. De straat die links van de weg aan de bovenkant van het spoor in een bocht naar boven loopt, is de Dollegoorweg.

Vereniging Vislust
Ter hoogte van het bedrijventerrein Dollegoor, rechts van de singel, ligt een driehoekige visvijver van de Almelose Hengelsport Vereniging Vislust. Het zand op deze plek is bij de aanleg van het bedrijventerrein Dollegoor gebruikt.

Spoorlijn Almelo-Mariënberg
De spoorlijn die net boven de visvijver langsloopt is die van het traject Almelo-Mariënberg, die over het andere viaduct van de Schuilenburgsingel loopt.

Brug Schuilenburgsingel
Voorbij het viaduct onder de de spoorlijn Almelo-Mariënberg bevindt zich de brug in de Schuilenburgsingel (Dollegoorbrug) over het Overijssels kanaal (kanaal Almelo-de Haandrik).

Bleskolksingel
Na de Dollegoorbrug gaat de Schuilenbugsingel over in de Bleskolksingel, richting de Van Rechteren Limpurgsingel.
Periode:1/1/1978-1/1/1979
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Dollegoorweg
Almelo, Jollesweg 4
Almelo, Schuilenburgsingel
Identifier:NL-AmlHA_600_04_007
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.