image/svg+xml

Haven Almelo

Haven Almelo

Omschrijving:Marktplein. Havenkom aan het Marktplein. De haven van Almelo aan het Overijssels kanaal op een ansichtkaart uit 1907, met er omheen het marktplein en rechts van de kade doorloopt richting de afslag naar de Oude Kloosterweg.

Kantongerecht Marktplein
Marktplein. Het gebouw rechts op de voorgrond is het kantongerecht aan het Marktplein, voorheen ingericht als post- en telegraafkantoor, maar verhuisde naar de voormalige villa van H. Salomonson aan de Grotestraat.

Hotel van Ouds de Prins
Oude Markt. Het hoge gebouw links ervan is hotel van Ouds de Prins aan de (Oude) Markt. Tussen deze beide panden bevindt zich de doorgaande weg over het marktplein, vanaf het begin van de Wierdensestraat richting het oude raadhuis aan de Grotestraat 80.

In het dubbelpand met de twee balustrade-balkons geheel rechts op de achtergrond, zou later in de tijd, omstreeks de jaren dertig een café komen met rijwielstalling. Daarvoor zat in het linker gedeelte van dit pand tot de jaren dertig de firma R.H. Tijhof, leder en fournituren en rechts dus de rijwielstalling.

Hotel Vastert
Rechts van het voornoemde dubbelpand, echter buiten beeld, stond destijd Hotel Vastert, met garage.
Periode:1/1/1907-1/1/1909
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Markt
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_03_075
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.