image/svg+xml

Haven Almelo

Haven Almelo

Omschrijving:ABTB
Foto1: Haven Noordzijde. Het zicht is vanaf de kade van de Haven Zuidzijde op het Overijssels kanaal, (kanaal Almelo-de Haandrik) met aan de overkant de Haven Noordzijde. Links aan de overkant is een opslaggebouw te zien van de ABTB, die verderop links buiten beeld, ook aan de Haven Noordzijde, op de hoek van de Grenzen, het kantoor had. De graansilo's stonden aan deze kant van het water, aan de Haven Zuidzijde. Op de achtergrond is de hefbrug in de Egbert Gorterstraat te zien, die na de oorlog is gebouwd, omdat de oude werd vernietigd.

Haven Almelo
Foto 2: Marktplein. Havenkom aan het Marktplein. Links, aan de Haven Zuidzijde en rechts aan de Haven Noordzijde is textielindustrie gevestigd. Geheel links aan de Haven Zuidzijde, net niet zichtbaar, staat het pand van de Landbouwersbank, op de hoek van de Oude Kloosterweg. Rechts daarvan, met de ventilatoren op het dak, de gasfabriek sinds 1859 van de firma Enthoven & Co. Er werd gas uit steenkolen geproduceerd, dat geleverd werd voor de straatverlichting in de binnenstad. De elektriciteitscentrale, uit de periode 1901 - 1920, werd gekenmerkt door de ventilatoren op het dak. De naam was toen: Electrisch Centraal Station. (ECS) Geheel rechts van de foto, voor het woonhuis langs, begint de Bakenstraat.

Haven Almelo
Foto3: Marktplein. Havenkom aan het Marktplein. Links begint, net buiten beeld, de Hagengracht en geheel rechts loopt de Wierdensestraat over het Marktplein richting de Grotestraat.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Kloosterweg
Identifier:NL-AmlHA_600_03_074
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.