image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Wierdensestraat. De Wierdensestraat vanaf het stadhuis aan de Wierdensestraat 19, rechts achter ons buiten beeld, richting de spoorwegovergang. Links is de afslag naar de Boompjes en rechts begint de Oude Kloosterweg. Net voorbij het tweede pand rechts, bij het lage muurtje, begint het Kloosterhofpad.

Stadsvilla Helmich Ledeboer
Wierdensestraat. Villa. Links op de voorgrond staat de woning van Helmich Ledeboer aan de Wierdensestraat 22, op de hoek van de Boompjes. Links, hier buiten beeld, stond het kantoor van de Ledeboer Bank aan de Boompjes.

Nieuwbouw
Deze bank verhuisde naar een nieuw te bouwen pand aan de Wierdensestraat 2, op de hoek van het toenmalige marktplein (De Waag). In de periode aan de Wierdensestraat zou daar de naam van de Ledeboer Bank later in de tijd de Twentsche Bank worden. Na een fusie begin jaren zestig met de Nederlandsche Handelmaatschappij werd het vervolgens de Algemene Bank Nederland, oftewel de ABN Bank.

Nutsspaarbank
Thans (1955) staat op de plaats van de stadsvilla van Helmich Ledeboer aan de Wierdensestraat 22, op de hoek van de Boompjes de Nutsspaarbank (opgericht 1839), dat later Bondsspaarbank zou gaan heten en vervolgens SNS Bank.

Stadsvilla
Wierdensestraat. Villa. Rechts op de voorgrond staat de stadsvilla aan de Wierdensestraat 23, op de hoek van de Oude Kloosterweg.

Stadsvilla Hendrik Salomonson
Wierdensestraat. Villa. Daar nog achter staat de woning van Hendrik Salomonson, aan de Wierdensestraat 25 en de Wierdensestraat 27, op de hoek van de Oude Kloosterweg. Links grenst het aan het Kloosterhofpad. Het is gebouwd in 1900. De heer Salomonson was directeur van de Koninklijke Stoomweverij (KSW) te Nijverdal.

Kantoor KSW
Wierdensestraat. Vanaf 1925 was het pand in gebruik als kantoor van de KSW, dat vanwege een belastingvoordeel van Nijverdal naar Almelo verhuisde. De heer Salomonson zelf maakte dit niet meer mee: hij overleed in 1918.
Periode:1/1/1920-1/1/1921
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boompjes
Almelo, Kloosterhofpad
Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Wierdensestraat 19
Almelo, Wierdensestraat 22
Almelo, Wierdensestraat 23
Almelo, Wierdensestraat 25
Almelo, Wierdensestraat 27
Identifier:NL-AmlHA_600_02_071
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.