image/svg+xml

Woningen Werfstraat

Woningen Werfstraat

Omschrijving:Achterzijdes woningen
Grotestraat Zuid. Gezicht op de achterzijde van de woningen aan de Werfstraat, vanaf de brug over de Aa in de Grotestraat. Op de achtergrond zijn de oorspronkelijke woningen nog te zien, die er stonden ter hoogte van de toenmalige Oude Markt, voordat de grote stadssanering ten behoeve van het grootwinkelbedrijf in gang werd gezet.

Winkeliers Grotestraat Zuid
Fa. A.G. Schaake, fruit en comestibles
Grotestraat. In het pand links aan de Grotestraat 99 zit op het moment van de foto waarschijnlijk nog de fa. A.G. Schaake, een delicatessenwinkel. Thans 2019 is hier de Boekhandel bij de Aa gevestigd.

Richters Naaimachines
Singer
Grotestraat. De buurman links, hier echter buiten beeld, is Richters naaimachines op de hoek van het Schokland. Deze Singer naaimachinehandel heeft omstreeks 1967-1969 ook aan de Grotestraat 128 gezeten, rechts van 't Hookhoes.

Vellser Tapijten
Op de locatie aan de Grotestraat-Schokland heeft later ook Vellser Tapijten gezeten. Thans 2019 is hier Jo Jansen Herenmode aan de Grotestraat 101 gevestigd, op de hoek van het Schokland. Jo Jansen was jarenlang gevestigd aan de Bornsestraat 74, naast drogisterij Prumers van de heer Weijer aan de Bornsestraat 72.
Periode:1/1/1959-1/1/1960
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 99
Almelo, Grotestraat 101
Almelo, Schokland
Almelo, Werfstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_02_042
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.