image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Centrum
Luchtfoto. Binnenstad. Het zicht is op het centrum links in het midden, vanaf een gedeelte van wijk 17 Hofkamp, onderaan in beeld. Het grootste gebied van de Hofkamp bevindt zich rechts van de Van Rechteren Limpurgsingel.

Landgoed Huize Almelo
Gravenallee. Rechts in het midden is het zicht op de 'groene long' Landgoed Huize Almelo, met Huis Almelo aan de Gravenallee 1. Rechts ervan loopt de Van Rechteren Limpurgsingel naar beneden. De afslag naar links, direct onder het landgoed, is de Hofstraat, die verderop vanaf de Grotestraat overgaat in de Oude Markt. Voorbij het Marktplein gaat de Oude Markt vervolgens over in het begin van de Wierdensestraat.

Bendien-Smits
Holtjesstraat. De kaalslag met de twee zandkleurige vlekken linksonder het midden is het inmiddels volledig afgebroken fabriekscomplex van Bendien-Smits aan zowel de Prinsenstraat, als de Holtjesstraat

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. In het midden links, waar de route van de Wierdensestraat links naar de verkeerstunnel in de Wierdensestraat loopt, is erboven het fabriekscomplex te zien van de N.V. Van Heek-Scholco aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Smitstraat.

Stoomspinnerij Twenthe
Smitstraat. Het naastgelegen complex er direct boven is de Stoomspinnerij Twenthe aan de Smitstraat, op de hoek van de Haven Zuidzijde.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Egbert Gorterstraat. Daarboven, aan de overkant van de Egbert Gorterstraat, staan de fabriekscomplexen Holland en Java van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat 3, op de hoek van de Haven Zuidzijde.
Periode:1/1/1979-1/1/1980
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Gravenallee 1
Almelo, Hofkampstraat
Almelo, Marktplein
Almelo, Van Rechteren Limpurgsingel
Identifier:NL-AmlHA_600_02_001
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.