image/svg+xml

Winkeliers Oranjestraat

Winkeliers Oranjestraat

Omschrijving:Het zicht is vanaf het begin van de Grotestraat, rechtsachter ons en de Boddenstraat linksachter op de Oranjestraat, met links, voor het pand op de voorgrond, de afslag naar de Esgang, in het verlengde van de Grotestraat.

Slagerij F. Rademakers
Oranjestraat. Slagerij F. Rademakers aan de Oranjestraat 2, op de hoek van de Esgang, tegenover de Grotestraat. Het was vanaf 1923 een rund-, kalfs- en varkensslagerij. Op de plaats van de slagerij zou eind jaren vijftig een nieuw pand worden gebouwd ten behoeve van de Boerenleenbank aan de Oranjestraat 2, geopend in 1959. Deze bank zat voor die tijd aan de Sluiskade Noordzijde 44.

Kruidenier De Driesprong
Oranjestraat. Rechts van het voornoemde winkelpand staat de winkel van kruidenier De Driesprong (N.V. Victoria Mij.) aan de Oranjestraat 4. In dit pand zou later in de tijd de fa. Joh. Bruggeman, een loodgietersbedrijf zich vestigen.

Jo Leloux
Oranjestraat. Ernaast, iets naar achteren, zit sinds 1927 Jo Leloux Tweewielers aan de Oranjestraat 6. Rechts daarvan begint het steegje naar de Hogebeldsweg.


Sint Josephgebouw
Oranjestraat. Het hoge gebouw uiterst rechts, met een kruis op de voorgevel, is het Sint Josephgebouw aan de Oranjestraat 18a, later bekend als schouwburg De Esch. Inmiddels is dit pand na een brand gesloopt.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat
Almelo, Esgang
Almelo, Grotestraat
Almelo, Hogebeldsweg
Almelo, Oranjestraat 18a
Almelo, Oranjestraat 2
Almelo, Oranjestraat 4
Almelo, Oranjestraat 6
Identifier:NL-AmlHA_201_01_070
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.