image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Apotheek Lamberts
Grotestraat Zuid. De Grotestraat ter hoogte van de Schuttenstraat richting centrum. Geheel rechts zit Apotheek Lamberts aan de Grotestraat 114, met overigens buiten beeld een hertenkop en gewei boven de ingang.

Scholten's Boekhandel
Grotestraat. Rechts van de apotheek, ook buiten beeld, zit Boekhandel Scholten aan de Grotestraat 116.

Veldhuis en Hannink Belastingconsulenten
Grotestraat. Begin jaren zestig was op de voornoemde locatie van de kantoorboekhandel Veldhuis en Hannink belastingconsulenten gevestigd.

Krikhaar N.V., import zuidvruchten en bakkersartikelen
Grotestraat. Links van de apotheek zit in het lage pand het magazijn van Krikhaar N.V., import zuidvruchten en bakkersartikelen Grotestraat 112. Later werd het De Spelonk.

Nije en Westebring
Grotestraat. Naast het magazijn, in het statige hoge pand, is Nije en Westebring, accountants gevestigd aan de Grotestraat 110. In 1980 was er sprake van leegstand. Helaas is dit pand omstreeks 1984 door brand verwoest en later afgebroken. Thans 2017 zit op deze locatie in een nieuwbouwpand van der Bijl bedden & interieur).

v.d. Heide schoenen
Het pand er links naast is een dubbelpand: Grotestraat 106 en op Grotestraat 108. Aan de Grotestraat 108 zat v.d. Heide schoenen. Later werd dit schoenmakerij Brusscher en vervolgens schoenenwinkel Olde Riekerink.

Kantoormachinehandel G.H. van der Veen
Grotestraat. In het witte hoge pand links van de schoenmaker zat voorheen de Amsterdamsche Bank aan de Grotestraat 104. Op het moment van de foto zit de kantoormachinehandel van Van der Veen erin. In de jaren tachtig vestigde de winkel Split Level zich hier.

Winkellocatie Grotestraat 102
Grotestraat. Naast van der Veen bevindt zich winkel-locatie Grotestraat 102, op de hoek van het plein van de Sociëteit aan de Grotestraat 100, waar in de jaren zestig en zeventig de toen zeer bekende lunchroom annex banketbakkerij Maison Willemink in heeft gezeten.

Twentsche Courant
Grotestraat. Aan de andere kant van het plein in het iets uitstekende pand, op de hoek, zit het kantoor van de Twentsche Courant aan de Grotestraat 98.

Dagblad van het Oosten
Grotestraat. Het torentje met reclamebord aan het eind van de straat ter hoogte van de Hofstraat, was van het Dagblad van het Oosten Grotestraat 94, met vermelding van de oplage.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 94
Almelo, Grotestraat 98
Almelo, Grotestraat 100
Almelo, Grotestraat 102
Almelo, Grotestraat 104
Almelo, Grotestraat 106
Almelo, Grotestraat 108
Almelo, Grotestraat 110
Almelo, Grotestraat 112
Almelo, Grotestraat 114
Almelo, Grotestraat 116
Almelo, Schokland
Identifier:NL-AmlHA_201_01_026
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.