image/svg+xml

Onthulling bevrijdingsmonument

Onthulling bevrijdingsmonument

Omschrijving:Marktplein. Bevrijdingsmonument op het Marktplein. Onthulling van het monument op het Marktplein ter hoogte van het kantoor van de Twentsche Bank op de hoek van de Wierdensestraat 2, door de Canadese ambassadeur, Z.E. Pierre Dupuy. Links van hem, met ambtsketen, staat burgemeester mr. J.M. Ravesloot.

Pakhuis Mercurius
Marktplein. Het zicht op de achtergrond is, geheel links van de grote boom, op het begin van de Hagengracht, met o.a. het op de gevel vermelde pakhuis Mercurius, voorheen het pakhuis van Mendels aan het Marktplein, dat drie etages kende.

H.W. ten Hove Bzn. & Co.
Marktplein. Rechts van de boom staat het pand van H.W. ten Hove Bzn. & Co., handel in ijzer en staal aan het Marktplein 17a.

Pakhuis Polak
Marktplein. Rechts ernaast staat het voormalige pakhuis van Polak, ook met drie etages én met vijf toeschouwers op het dak. Hier zou later Gétes meubelen in komen. Op het moment van de foto staat er op de voorgevel KOFA vermeld, dat erop wijst, dat hier de gebr. Abeln (dubbelpand Wierdensestraat 81) hun opslagpand hadden. De KOFA was de inkoopcentrale van de Manufacturen Handelsvereniging (1896) De Faam in die tijd, waar de Gebr. Abeln bij aangesloten was. Op de zijgevel van het pand staat overigens ook vermeld 'Eertink A / van der Veen' , met aan de voorkant aan de gevel een bordje E.V.A.

Fa. H. Hofman
Marktplein. In het historische pand rechts ervan met puntdak heeft Holtman en Hospers, groothandel touw en papier later gezeten tot de sanering begin jaren zestig en toen verhuisden naar de Haven Noordzijde. Nu staat er boven de deur 'H. Hofman'.

Kapper Droste
Marktplein. Daar weer naast zit kapper Droste op de hoek van het Marktplein, met een opmerkelijke reclame-uiting op de voorgevel, t.w. 'APARTE SALON VOOR DAMES'.

Hotel van Ouds de Prins
Oude Markt. Naast deze kapsalon stond, iets naar achteren, het in de oorlog gebombardeerde hotel Van Ouds de Prins aan de (Oude) Markt, op de hoek van het Marktplein, wellicht het mooiste hotel van Almelo in die tijd.
Periode:3/10/1951
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Marktplein 17a
Almelo, Oude Markt
Almelo, Wierdensestraat 2
Identifier:NL-AmlHA_201_01_020
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.