image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Grotestraat Zuid. Het zicht is vanaf de afslag rechtsachter ons naar de Hofstraat op de Grotestraat, waar het spitsuur is. De T-splitsing van de Grotestraat ter hoogte van het voormalige stadhuis (raadhuis) aan de Grotestraat 80, op de hoek van de Molenstreng was toen een druk verkeerspunt, met de afslag daar naar links naar de Oude Markt.

Klompsgang
Grotestraat. Helemaal rechts onderin de foto, echter helemaal buiten beeld, staat de winkel van Foto Boom aan de Grotestraat 92, op de hoek van de Hofstraat. Links grensde dit pand tevens aan de inmiddels verdwenen steeg de Klompsgang, die verderop achter de winkel uitkwam in de Hofstraat. Foto Boom verhuisde begin jaren zestig naar een nieuwbouwlocatie aan de Grotestraat 78, naast het oude raadhuis.

Mulder's Stoffenhuis.
Grotestraat. Direct links van de steeg de Klompsgang, ook nog buiten beeld, is Mulder's Stoffenhuis gevestigd aan de Grotestraat 90. Later zou hier de dameshoedenwinkel van de Vlijt in komen, na de sanering links van de straat en de achterliggende Oude Markt begin jaren zestig.

Boekhandel Hilarius
Grotestraat Naast de stoffenhandel zit boekhandel Hilarius aan de Grotestraat 88.

Kunsthandel Cees van der Aa
Grotestraat. Dan komt de kunsthandel van Cees van der Aa aan de Grotestraat 86. Op deze locatie zou later Berntsen meubelen komen.

Sigarenmagazijn Kuiper
Grotestraat. In het dubbelpand ernaast, met rechts de witte ronde boog in de winkelpui zit Sigarenmagazijn F. Kuiper aan de Grotestraat 84.

Smol naaimachinehandel
Grotestraat. Links van de tabakswinkel zit buurman Smol, naaimachinehandel aan de Grotestraat 82. Voorheen was hier Kuiper's Roggebroodbakkerij van J.H. Kuiper gevestigd.

Stadhuis Grotestraat
Grotestraat. Daarnaast staat het voormalige stadhuis (raadhuis) aan de Grotestraat 80, op de hoek van de Molenstreng, dat waarschijnlijk op dat moment dienst doet als verkeershuis, een voorloper van het VVV.

Linkerkant:

Coöperatie de Toekomst
Grotestraat. Rechts naast de niet in beeld zijnde winkel van de Vlijt, op de hoek van de Werfstraat, staat de stoffenzaak Coöperatie de Toekomst aan de Grotestraat 89.

Heeringa & Co.
Grotestraat. Op de andere hoek van de Werfstraat staat de winkel van Heeringa & Co aan de Grotestraat 87. Ook deze winkel zou gesaneerd worden en werd begin jaren zestig gedwongen te verhuizen naar de Grotestraat 79.

Café-restaurant N. Tijink
Grotestraat. Rechts van Heeringa, echter buiten beeld, zit café-restaurant aan de Grotestraat 85, op de hoek van de Oude Markt. Het café zou begin jaren zestig ook worden afgebroken, in verband met de stadssanering aan de gehele Oude Markt.
Periode:1/1/1945-1/1/1946
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Molenstreng
Almelo, Grotestraat 80
Almelo, Grotestraat 82
Almelo, Grotestraat 84
Almelo, Grotestraat 85
Almelo, Grotestraat 86
Almelo, Grotestraat 87
Almelo, Grotestraat 89
Almelo, Grotestraat 90
Almelo, Grotestraat 92
Almelo, Hofstraat
Almelo, Klompsgang
Almelo, Oude Markt
Almelo, Werfstraat
Identifier:NL-AmlHA_201_01_007
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.