image/svg+xml

Watersnood in 1946

Watersnood in 1946

Omschrijving:Markt
Marktplein. Watersnood in 1946. In het Marktplein was een sleuf gegraven om het water te laten wegstromen naar en in de havenkom.

Gebr. Abeln
Marktplein. Op de achtergrond rechts staat de opslag van de winkel aan de Grotestraat 81 van de Gebr. Abeln (Kofa). Op de voorgevel staat Kofa voor de naam Abeln vermeld. De KOFA was de inkoopcentrale van de Manufacturen Handelsvereniging (1896) De Faam in die tijd, waar de Gebr. Abeln bij aangesloten was.

H.W. ten Hove Bzn. & Co.
Marktplein. Links van het opslagpand staat het pand van H.W. ten Hove Bzn. & Co., handel in ijzer en staal aan het Marktplein 17a. Het bedrijf had aan de Haven Noordzijde 11 een opslag, dat aan de achterzijde grensde aan de Bakenstraat.

Bandencentrum
Marktplein. In het lagere smalle pand links van de ijzerhandel was tot en met de jaren zestig het Bandencentrum aan het Marktplein 19 gevestigd. Direct links ernaast, bij de boom en de muur, werd later in de tijd de Passage Grotestraat-Hagengracht gerealiseerd.

Pakhuis Mercurius
Marktplein. Het pand daar weer links van met drie étages was voorheen het pakhuis van Mendels aan het Marktplein 21. Bovenin de gevel wordt de naam Mercurius vermeld.

Foto Lugt
Marktplein. Foto Lugt aan het Marktplein 23 zat ernaast, tot in de jaren '60, sinds 1937. Voorbij het pand van Lugt begint de Hagengracht.
Trefwoord:Watersnood
Periode:1/1/1946-1/1/1947
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Hagengracht
Almelo, Marktplein 17a
Almelo, Marktplein 15
Almelo, Marktplein 19
Almelo, Marktplein 21
Almelo, Marktplein 23
Identifier:NL-AmlHA_434_01_006
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.