image/svg+xml

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Omschrijving:Spoorlijn Almelo-Hengelo
Luchtfoto. Nieuwstraat Kwartier. Rechts in het midden bevindt zich het Nieuwstraat Kwartier, aan de bovenkant afgeschermd door de spoorlijn van het traject Almelo-Hengelo, die in het midden door het beeld loopt. De linkergrens is de groene bebossing in het midden, ter hoogte van de Almelose Aa, die daar schuin naar beneden loopt.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. De witte gasbol ter hoogte van de spoorlijn en direct rechts van de Almelose Aa is van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat, op de hoek van de Veldkampsweg.

Rohofstraat
De weg die enigszins naar rechts schuin naar beneden wegloopt onder de gasbol is de Rohofstraat, die rechts uitkomt in de Nieuwstraat, die in het midden rechts naar beneden loopt.

Egbert ten Catelaan - Nachtegaalstraat
Daaronder loopt parallel aan de Rohofstraat, vanaf de bebossing met de Egbert ten Catelaan, de Nachtegaalstraat, ook richting het eindpunt van de Nieuwstraat.

Flats Schoolstraat
Schoolstraat. Vanaf de Nieuwstraat gaat de straat over in de Schoolstraat, met aan de linkerkant van de straat de vier flats aan de Schoolstraat, met de rode daken.

Wijk 16 Ossenkoppelerhoek
Luchtfoto. Ossenkoppelerhoek. De bovengrenslijn van de Ossenkoppelerhoek die onder het Nieuwstraat Kwartier ligt, is de lijn van de Schoolstraat en de spoorlijn. Links onderin loopt bij de bebossingrand de Willem de Clercqstraat, die vanaf de brug over de Almelose Aa naar beneden overgaat in de Berlagelaan, ter hoogte van de drie grijze flats.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Links van de Almelose Aa begint de wijk Wierdense Hoek, met de bebossing links, ook met als bovengrens het spoor.

ATV Luctor et Emergo
Willem de Clercqstraat. Links van de Willem de Clercqstraat liggen, omringd door bebossing, de gravel tennisbanen van de ATV Luctor et Emergo aan de Willem de Clercqstraat 71.

Begraafplaats 't Groenedael
Willem de Clercqstraat. Daaronder bevindt zich de algemene begraafplaats 't Groenedael aan de Willem de Clercqstraat 93.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Berlagelaan
Almelo, Egbert ten Catelaan
Almelo, Nachtegaalstraat
Almelo, Nieuwstraat
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Schoolstraat
Almelo, Veldkampsweg
Almelo, Willem de Clercqstraat 71
Almelo, Willem de Clercqstraat 93
Identifier:NL-AmlHA_950_99_050
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.