image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Landgoed Huize Almelo
foto. Binnenstad. Een overzicht van de binnenstad, met links op de voorgrond het Landgoed Huize Almelo, met Huis Almelo aan de Gravenallee 1.

Stadhuis Stadhuisplein
Stadhuisplein. Sanering. Rechts onderin, echter net buiten beeld en rechts van de ronde parkeerplaats aan het voormalige Schalderoi, met de groene bosschage er omheen, staat het inmiddels gerealiseerde stadhuis aan het Stadhuisplein 1, op de hoek van het Baken.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Met name links van het stadhuis zou nog het nodige worden afgebroken in het Schalderoi-gebied. Te zien is dat de Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht daar nog niet is afgebroken, aan de achterzijde grenzend aan het Schalderoi, rechts van de school.

Sint Catharinaklooster
Afbraak
Tijdelijke parkeerplaats
Boddenstraat. Sanering. Geheel rechts onderin, net onder de voornoemde parkeerplaats, bevindt zich nog een langwerpige zandplaat, t.w. een tijdelijke parkeerplaats, waar voorheen het Sint Catharinaklooster en Catharinaschool heeft gestaan, dat inmiddels afgebroken is. Het stond schuin tegenover de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78.

Winkeliers Grotestraat Noord
Grotestraat. Rechts van het Landgoed Huize Almelo staat de Grote Kerk aan het Kerkplein 15, met rechts ervan de Grotestraat Noord, die vanaf onderaan, ter hoogte van de Boddenstraat en Oranjestraat, naar boven loopt richting de Oude Markt. Daar staat aan de overkant in beeld het lichtkleurige langwerpige winkelcomplex met links Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt en rechts Vroom en Dreesmann (V&D).
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Gravenallee 1
Almelo, Grotestraat
Almelo, Het Baken
Almelo, Oude Markt
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_950_98_083
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.