image/svg+xml

Winkeliers Wierdensestraat

Winkeliers Wierdensestraat

Omschrijving:Spoorwegovergang Wierdensestraat
Wierdensestraat. Spoorwegovergang. Sanering. Woon- en winkelpanden met de nummers 58 t/m 70 aan de zuidkant van de wierdensestraat ter hoogte van de spoorwegovergang , die o.a. vielen onder het verkeerstunnel Wierdensestraat-project van de gemeente Almelo. De panden zouden tot aan de 2e Wierdensedwarsstraat, thans de Kreek, worden afgebroken ten behoeve van de bouw van de verkeerstunnel Wierdensestraat.

Drogisterij Bos
Wierdensestraat. Geheel links, op de hoek van de Alidastraat, zat drogisterij Bosch, inclusief verf en behang aan de Wierdensestraat 58, tevens aan de Alidastraat 1 en 3. Na de sanering verhuisde de drogist naar de overkant van de straat.

Groentewinkel Joh. Kuiphuis
Wierdensestraat. Daarnaast met de kratten voor de deur, stond de groentewinkel van Joh. Kuiphuis aan de Wierdensestraat 60.

Kapper Jongsma
Wierdensestraat. Daarna volgt een woonhuis aan de Wierdensestraat 62, met daarnaast kapper Jongsma (kapsalon Th. Jongsma) aan de Wierdensestraat 64. Na de sanering verhuisde de kapper naar de Wierdensestraat 74 en werd de naam kapsalon Fa. T.B. Jongsma & Zn.

2e Wierdensedwarsstraat
Het zijstraatje rechts naast het woonhuis, echter buiten beeld, was de 2e Wierdensedwarsstraat, richting de Aastraat. Aan dit straatje grensde aan de rechterkant het gymnastieklokaal van de Rohofschool en kon je van daaruit ook het schoolplein op. Rechts van de 2e Wierdensedwarsstraat, op de hoek niet zichtbaar, woonde dr. R. Reisberman aan de Wierdensestraat 72.
Periode:1/1/1963-1/1/1964
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 2e Wierdensedwarsstraat
Almelo, Alidastraat 1
Almelo, Alidastraat 3
Almelo, Wierdensestraat 58
Almelo, Wierdensestraat 60
Almelo, Wierdensestraat 62
Almelo, Wierdensestraat 64
Almelo, Wierdensestraat 72
Almelo, Wierdensestraat 74
Identifier:NL-AmlHA_430_01_021
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.