image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Wierdensestraat. Villa. Twee statige stadsvilla's aan de Wierdensestraat, t.w. van links naar rechts de Wierdensestraat 36 en de Wierdensestraat 38.

Stadsvilla
Afbraak
Wierdensestraat. Villa. Het linker pand is inmiddels afgebroken en vervangen door nieuwbouw op deze plek.

Stadsvilla
J.B. Hulshof Accountants & Belastingadviseurs bv
Wierdensestraat. Villa. Het rechter pand aan de Wierdensestraat 38 staat er nog steeds is tegenwoordig (2020) in gebruik genomen door J.B. Hulshof Accountants & Belastingadviseurs bv.

Stadsvilla H.E. ten Cate 1903
Wierdensestraat. Villa. Rechts van de voornoemde locatie, echter buiten beeld, staat het herenhuis van de voormalige fabrikant H.E. ten Cate, gelegen aan de Wierdensestraat 40, op de hoek van het Stationsplein, dat omstreeks 1903 in handen kwam van H.E. ten Cate. In de daarop volgende jaren werd de Wierdensestraat vanaf het Gerechtsgebouw in westelijke richting volgebouwd met herenhuizen en stadsvilla’s, die bewoond werden door fabrikanten en leden van de magistratuur. Het was een deftige straat, die erg contrasteerde met de straten waar hun arbeiders woonden. Pas na de Tweede Wereldoorlog veranderde het karakter van de straat, mede door de aanleg van de verkeerstunnel in de jaren 60 van de vorige eeuw.
Periode:1/1/1963-1/1/1964
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Stationsplein
Almelo, Wierdensestraat 36
Almelo, Wierdensestraat 38
Almelo, Wierdensestraat 40
Identifier:NL-AmlHA_430_01_019
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.