image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Bouw
Wierdensestraat. Villa. Sanering. Gesaneerde panden aan de Wierdensestraat ten behoeve van de aanleg van de verkeerstunnel.

Stadsvilla
Belastingkantoor Wierdensestraat
Afbraak
Wierdensestraat. Links, met vlaggestok, is het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat, dat pas afgebroken werd toen de tunnelbouw zelf al was afgerond.

Stadsvilla
W. Jansen
Afbraak
Wierdensestraat. Rechts ervan staat de prachtige stadsvilla Hogar Valencia van de familie Jansen (van Jansen en Tilanus) aan de Wierdensestraat 30, dat iets eerder al werd afgebroken in 1965. De voorlopige tunnelingang aan deze oostkant zou direct over dit perceel lopen, vanaf de Wierdensestraat. De villa uit 1904 is destijds, toen zestig jaar geleden, gebouwd in opdracht van de vader van de heer W. Jansen (van Jansen en Tilanus) en was nog een van de Vriezenveense Ruslui. Aan de architectuur van het huis kon je dat nog zien. De villa stond vanaf de Wierdensestraat gezien exact tussen het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat en het politiebureau aan de Wierdensestraat 32 in.

Stadsvilla de Klooster-esch
Politiebureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. Villa. Rechts buiten beeld staat het politiebureau aan de Wierdensestraat 32, in het voormalige herenhuis de Klooster-Esch, dat nog net op de latere hoek kon blijven staan.

Stadsvilla
Arbeidsbureau
Afbraak
Wierdensestraat. Villa. Sanering. Geheel links, aan de overkant van de Westerstraat, staat nog een stadsvilla aan de Wierdensestraat 26, die nog dienst heeft gedaan als arbeidsbureau en ook nog werd afgebroken.
Periode:1/1/1963-1/1/1964
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 26
Almelo, Wierdensestraat 28
Almelo, Wierdensestraat 30
Almelo, Wierdensestraat 32
Identifier:NL-AmlHA_430_01_017
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.