image/svg+xml

Woningen Bellavistastraat

Woningen Bellavistastraat

Omschrijving:Woon- en kantoorpand
Bellavistastraat. De villa aan de Bellavistastraat 1 bij de voormalige spoorwegovergang, direct op de hoek met de Wierdensestraat, werd vanaf 1952 bewoond door de familie van der Linden. De heer van der Linden was directeur van de Steenhandel Oost Nederland en had op de begane grond van de stadsvilla zijn kantoor. De bovenverdieping was het woonhuis. (meer info op historischekringalmelo.nl / “Plaats van herinnering: Bellavistastraat”)

Van den Toren en Arends
Bellavistastraat. Op het moment van de foto was het accountantskantoor en belasting-advieskantoor van den Toren en Arends in de villa aan de Bellavistastraat 1 gevestigd.

Woningen Wierdensestraat
Villa Bella Vista
Wierdensestraat. Rechts naast de villa bevond zich braakliggend terrein met een afscheiding. In het verleden stond hier de villa Bella Vista aan de toenmalige Wierdensche weg, waaraan de huidige Bellavistastraat met die naam nog herinnert. De Bellavistastraat liep in die tijd, links buiten beeld, in het verlengde van de Parallelweg rechts, ongeveer evenwijdig aan het spoor links weg richting het begin van de Aastraat en Poulinkstraat bij de spoorwegovergang.

Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB)
1e Wierdensedwarsstraat. Op de achtergrond van dit braakliggende terrein, geheel rechts, is nog het kantoor te zien van Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB) aan de 1e Wierdensedwarsstraat. Zie hiervoor ook fotonummer NL-AmlHA_430_01_006.

Patatkraam spoorwegovergang
Wierdensestraat. Direct links bij de spoorbomen, net niet zichtbaar, was midden jaren ’50 een ijskraam gevestigd, op de hoek van de Bellavistastraat, later uitgebreid met de verkoop van patat. (Mans Muthing) De Bellavistastraat kwam vanaf de Wierdensestraat uit in de Poulinkstraat, die toen nog via een extra spoorwegovergang richting de Adastraat liep.
Periode:1/1/1963-1/1/1964
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Aastraat
Almelo, Bellavistastraat 1
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_430_01_006
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.