image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Joodse begraafplaats Beth Chaim
Stadhuisplein. Panorama. Boddenstraat ter hoogte van de Beatrixstraat, gezien vanaf het stadhuis. Links op de voorgrond de toegangspoort van de Joodse begraafplaats 'Beth Chaim' aan de Boddenstraat 22. Gebouwd rond 1848.

Firma J.N. Biermasz
Boddenstraat. Omstreeks de datum 21-01-1918 was tevens ter hoogte van deze locatie, toen Boddenstraat 24, de firma J.N. Biermasz gevestigd met een bloemkwekerij, op de plaats links van de hoek van de Beatrixstraat, dus grenzend aan de begraafplaats.

GAMMA
Beatrixstraat. Verderop rechts, aan de Beatrixstraat 13 heeft voorheen in de jaren zeventig tot begin tachtig ook de GAMMA bouwmarkt gezeten. Later is de Gamma naar de Sluiskade Noordzijde verhuisd en tegenwoordig (2019) zitten ze aan de Woonboulevard 14.

Coöperatieve Vereniging Amsterdamse Huidenclub
Sumatrastraat. Achter de geparkeerde opleggers staat een oude langwerpige loods, met een twintigtal ramen. Het was voorheen het huidenpakhuis aan de Sumatrastraat, de dwarsstraat net achter het pand, tegenover de Prins Bernhardstraat, in het verlengde van dit gedeelte van de Beatrixstraat. Het was een huidenzouterij, die dateerde van omstreeks 1860 tot aan de jaren zeventig. Het pakhuis en de daarbij geparkeerde krengenwagens leidden toen dikwijls tot stankklachten van de omwoners. Het pand werd later in de tijd afgebroken en er werden op deze plek twee huizenblokken gebouwd.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Beatrixstraat 13
Almelo, Boddenstraat 22
Almelo, Boddenstraat 24
Almelo, Het Baken
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_975_07_055
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.