image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Stadhuis Stadhuisplein
Luchtfoto. Binnenstad. Sanering. Het nieuwe stadhuis aan het Stadhuisplein 1, op de hoek van het Baken is inmiddels gereedgekomen, op de plaats waar een groot gedeelte van de binnenstad is gesaneerd ten zuiden van de Boddenstraat, ten westen van de Hagengracht en als ondergrens de Brugstraat, onder in beeld, met de afslag naar boven in de Boddenstraat.

Woningen Schalderoi
Afbraak
Te zien is dat direct linksachter het stadhuis nog een 'eiland' met oorspronkelijke woningen aan een gedeelte van het Schalderoi en de Willemsgang moet worden afgebroken.

Koffiebranderij en theehandel Neuteboom
Bakenstraat. Ook direct rechts op de voorgrond, onder de groenstrook net onder het stadhuis, waar een gedeelte van het Palthe-complex op heeft gestaan, moet het bedrijfspand van de koffiebranderij en theehandel van Neuteboom aan de Bakenstraat eveneens nog worden afgebroken.

Woningen Brugstraat
Bouw
Brugstraat. Sanering. Ook de gehele westkant van de Brugstraat, geheel onder in beeld, zou nog gesaneerd worden ten behoeve van de bouw van woningen en appartementen op de plek.

Brandweerkazerne Brugstraat
Bouw
Brugstraat. Op de nu nog tijdelijke parkeerplaats rechts onderin beeld, met daar boven de afslag naar de Boddenstraat, zou later de brandweerkazerne aan de Brugstraat 6 gerealiseerd worden, op de hoek van de nog aan te leggen Henri Dunantstraat.

Landgoed Huize Almelo
Gravenallee. De bebossing boven het stadhuis, ter hoogte van de Grote Kerk aan het Kerkplein 15, is het Landgoed Huize almelo, met huis Almelo aan de Gravenallee.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Boddenstraat
Almelo, Brugstraat
Almelo, Het Baken
Almelo, Schalderoi
Almelo, Stadhuisplein 1
Almelo, Willemsgang
Identifier:NL-AmlHA_975_07_051
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.