image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Palthe
Stadhuisplein. Panorama. Overzicht vanaf het stadhuis op het inmiddels gesaneerde fabrieksterrein van Palthe's Textielveredelings Bedrijven N.V. tussen de Boddenstraat en de Bakenstraat. Links op de foto is het zicht op de Bakenstraat, die in het midden van de foto uitkomt in de Brugstraat en later Touwbaan zou gaan heten.

Koffiebranderij en theehandel Neuteboom
Bakenstraat. Het nog niet afgebroken bedrijfspand op de voorgrond is de koffiebranderij en theehandel van Neuteboom aan de Bakenstraat. Voor dit pand bevond zich het inmiddels afgebroken fabriekscomplex van Palthe`s Textielverdelings Bedrijven N.V. Het pand van Neuteboom, inclusief een tussentijdse verhuizing in de Bakenstraat, is in gebruik geweest vanaf 1927 tot eind 1976, toen de vestiging verplaatste naar het industrieterrein aan de Aadijk.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Egbert Gorterstraat. Op de achtergrond links is nog het fabriekscomplex Holland en Java van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat 3, op de hoek van de Haven Zuidzijde te zien.

ABTB
Haven Zuidzijde. Daarachter staat het hoge witte pand van de ABTB, ook aan de Haven Zuidzijde.

Politiebureau het Baken
Het Baken. Rechts buiten beeld zou omstreeks 1975 het nieuwe politiebureau aan het Baken 1, op de hoek van de Boddenstraat gebouwd worden.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Hagenstraat
Almelo, Jan Muldersgang
Almelo, Stadhuisplein 1
Almelo, Touwbaan
Identifier:NL-AmlHA_975_07_023
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.