image/svg+xml

Panorama Stadhuis Stadhuisplein

Panorama Stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Stadhuisplein. Panorama. Sanering. Overzicht van de oude binnenstad rondom het nieuw gebouwde stadhuis tijdens de grote stadssanering ten zuiden van de Boddenstraat en ten westen van de Hagengracht, de tweede straat vanaf onderaan gezien, met de drie geparkeerde auto's, die naar boven richting de Grotestraat loopt.

Woningen Schalderoi
Afbraak
De onderste straat is het haast parallel lopende Schalderoi, dat ook, na een bocht naar boven, in de Grotestraat uitkomt, ter hoogte van de Doelenstraat.

Winkeltje van Borrink
Schalderoi. Net voorbij de drie groene bouwketen links op de voorgrond, staat direct links in de bocht van het Schalderoi, op de hoek van de Willemsgang, die daar begon richting de Boddenstraat, het voormalige winkeltje van Borrink aan het Schalderoi 13, waar diverse foto's van te zien zijn in onze collectie.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Geheel op de voorgrond dus het aan de Hagengracht parallel lopende Schalderoi, dat aan de achterkant van de Koningin Wilhelminaschool, rechtsonder net buiten beeld, langs liep richting de Bakenstraat.

Bar-discotheek 't Stuupke
Grotestraat. In het hoge witte pand rechts in het midden aan de Grotestraat 29, dat rechts naast bioscoop Varossieau aan de Grotestraat 25 staat, heeft voorheen vanaf 1969 o.a. bar-discotheek 't Stuupke gezeten, maar ook de etalage van Draper mode aan de overkant van de straat. De eigenaar daarvoor was de fa. G. Willemsen ijzerwaren en gereedschappen. Voor die tijd heeft de Twentsche Damast op deze locatie gezeten, dat in beginsel ook nog S. Bendien en Zonen heeft geheten.

Hotel de Leeuw
Het hoge witte gebouw in het midden op de achtergrond met de twee etages, is het voormalige Hotel de Gouden Leeuw aan de Grotestraat 8, op de hoek van de Doelenstraat.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat
Almelo, Grotestraat 8
Almelo, Grotestraat 25
Almelo, Grotestraat 29
Almelo, Hagengracht
Almelo, Schalderoi 13
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_975_07_003
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.