image/svg+xml

Markt

Markt

Omschrijving:Weekmarkt
De Waag. Marktplein. Marktoverzicht. Het zicht is vanaf De Waag op de kruising van de Wierdensestraat en de Oude Markt, waar vandaan de Haven Noordzijde begint over het Marktplein. De Haven Noordzijde liep in die tijd nog dwars over het Marktplein richting de Bakenstraat, bij het woonhuis in het midden.

Twentsche Bank
Wierdensestraat. Links op de hoek staat buiten beeld de Twentsche Bank aan de Wierdensestraat 2, op de hoek van De Waag. Later werd het de Algemene Bank Nederland (ABN Bank).

Winkeliers Oude Markt
Vroom en Dreesmann (V&D)
Oude Markt. Rechts van de kruising begint de Oude Markt, met direct rechts op de voorgrond het pand van Vroom en Dreesmann (V&D) aan de Oude Markt 1, op de hoek van de Waag.

De Gruyter Super
Oude Markt. Ertegenover, aan de overkant, staat De Gruyter Super aan de Oude Markt 2, op de hoek van de Haven Noordzijde, ter hoogte van het Marktplein.

VVV-kantoor
Marktplein. Daar direct linksachter, ter hoogte van het begin van de Bakenstraat en de Hagengracht, is nog te zien dat er op het Marktplein een VVV-kantoor gevestigd was. (blauwe bord met witte letters)

Garage Kempers
Haven Noordzijde. In het witte pand links op de achtergrond achter de boom aan de Haven Noordzijde zat garage Kempers, een Citroën-dealer.

Stadhuis Stadhuisplein
Stadhuisplein. In het midden op de achtergrond staat het Stadhuis aan het Stadhuisplein 1.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Markt 1
Almelo, Oude Markt 2
Almelo, Wierdensestraat 2
Identifier:NL-AmlHA_975_05_079
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.