image/svg+xml

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Omschrijving:Spoorlijn Almelo-Hengelo
GEW-bedrijf
Luchtfoto. Nieuwstraat Kwartier. Het zicht is op de wijk Nieuwstraat Kwartier, links omsloten door de Almelose Aa en boven door de spoorlijn. Het terrein links aan de Rohofstraat 83, op de hoek van de Veldkampsweg met de witte gasbol op het terrein, dat links wordt afgescheiden door de Almelose Aa, is van het GEW-Bedrijf. Het langgerekte hoge gebouw op het terrein, met een grijs puntdak, direct rechts aan de Veldkampsweg is nog het oude fabriekscomplex van de toenmalige gasfabriek, dat inmiddels is afgebroken. Voorheen stond daar nog kenmerkend een zeer grote zwenkkraan naast.

Spoorwegovergang Tuinstraat-Veldkampsweg
Rechtsboven de witte gasbol is bij de spoorlijn te zien, dat de toen onbewaakte spoorwegovergang Tuinstraat-Veldkampsweg inmiddels opgeheven is.

Leeuwarder Textiel Maatschappij
Veldkampsweg. Rechts van het GEW-bedrijf, met het rode sheddak, staat het fabriekscomplex van de Leeuwarder Textiel Maatschappij (ELTEM / LTM) aan de Veldkampsweg 24, dat rechts, aan de achterkant, wordt afgescheiden door de straat Achter de Molen, die rechts onderin uitkomt in de Rohofstraat, ter hoogte van de afslag naar de Zwaluwenstraat.

Jitze de Boer, oud ijzer en papier
Rohofstraat. Net onder de textielfabriek weerkaatst achter de huizen aan de Rohofstraat de zon op een stuk metaal op het opslagterrein van oud ijzer- en papierhandelaar Jitze de Boer aan de Rohofstraat.

Spoorwegovergang Nieuwstraat-Zuiderstraat
Korenmolen de Hoop
Nieuwstraat. Rechts in het midden is de korenmolen De Hoop aan de Nieuwstraat 71a te zien, de straat die parallel aan Achter de Molen omhoog loopt richting de spoorwegovergang Nieuwstraat-Zuiderstraat.

Automobielbedrijf 't Zuiden
Zuiderstraat. Daar net over het spoor is rechts in het witte pand Automobielbedrijf 't Zuiden aan de Zuiderstraat 38 nog te zien.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Achter de Molen
Almelo, Nieuwstraat 71a
Almelo, Rohofstraat 83
Almelo, Veldkampsweg 24
Almelo, Zuiderstraat 38
Almelo, Zwaluwenstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_44_023
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.