image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Gerard van de Riet
Grotestraat Zuid. Het zicht is op het eind van de Grotestraat, met links, op de hoek van de Bornerbroeksestraat, de sportzaak van Gerard van de Riet aan de Grotestraat 209.

Pand voormalige fa. H. Kamp, delicatessen
Grotestraat. Direct rechts van Gerard van de Riet zit de vroegere winkellocatie van de Fa. H. Kamp, delicatessen aan de Grotestraat 207, die van de Riet heeft overgenomen. Niet bekend is wie er op het moment van de foto inzat.

Modehuis Witholt
Grotestraat. Daarnaast, in het witte pand, is modehuis Witholt gevestigd aan de Grotestraat 203, waarschijnlijk een filiaal van de hoofdlocatie in Enschede. Deze plek was de vroegere locatie van de Geeva aan de Grotestraat 203-205.

Foto Wim Klompjan
Grotestraat.Naast het modehuis zit de fotozaak van Wim Klompjan aan de Grotestraat 201.

Disco-Soos
Grotestraat. In het hoogste pand rechts, met de twee etages, aan de Grotestraat 186, hebben in de jaren zeventig Abel Lubach en Joke Lubach-van der Wal met hun Disco-Soos gezeten, een geheel nieuw concept in Almelo, waar je elpees kon huren en deze zelfs machinaal kon laten reinigen. Nu 2018 zit er de fietsreparatiewinkel van Marc Van Schagen in, t.w. Fietsreparatie Almelo. Op dezelfde locatie heeft heel vroeger nog een ouder pand gestaan met de smederij van H. v.d. Berg erin, om de hoeven van paarden te beslaan. (H. v.d. Berg Grof-, Hoef-, Kachel- en Rijtuigsmederij)
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bavinkstraat
Almelo, Grotestraat 203-205
Almelo, Grotestraat 186
Almelo, Grotestraat 201
Almelo, Grotestraat 203
Almelo, Grotestraat 205
Almelo, Grotestraat 207
Almelo, Grotestraat 209
Almelo, Holtjesstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_38_023
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.