image/svg+xml

Panorama Belastingkantoor

Panorama Belastingkantoor

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Burgemeester Raveslootsingel. Panorama. Het beeld is vanaf het belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel op de verkeerstunnel Wierdensestraat.

Vrij parkeren
Burgemeester Raveslootsingel. Op de voorgrond loopt over de verkeerstunnel de Burgemeester Raveslootsingel, waar in die tijd nog door menig automobilist tijdelijk vrij geparkeerd kon worden, omdat deze singel links van ons, buiten beeld, nog slechts doorliep tot het begin van de Poulinkstraat, net voorbij het belastingkantoor.

Villa Wierdensestraat 40
Rechts is nog aan de Wierdensestraat 40, op de hoek van het Stationsplein het monumentale vrijstaande herenhuis van oorspronkelijk ten Cate te zien, in 1898 ontworpen in opdracht van Herman Scholten.

Yunus Emre Moskee
Bellavistastraat. Turkse moskee. Aan de andere kant van de tunnel is bij de afslag links naar de Bellavistastraat te zien dat op het grasveldje de Yunus Emre Moskee nog gebouwd moet worden.

Klokkenfabriek Warmink
Parallelweg. Rechts, met de schoorsteenpijp, aan de overkant van het spoor staat de Klokkenfabriek Warmink (WUBA) aan de Parallelweg.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Parallelweg
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_950_20_077
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.