image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Slagerij Stokkelaar
Grotestraat Zuid. De Grotestraat vanaf de afslag naar de Hofkampstraat gezien, richting de Schuttenstraat. Links op de voorgrond was slagerij Stokkelaar aan de Grotestraat 143 gevestigd.

Ben Wesselink
Grotestraat. In het pand rechts ernaast zat Ben Wesselink mode aan de Grotestraat 141. Deze winkel zou later in de tijd verhuizen naar het pand van Jan Pezie aan de Grotestraat 83. Voorheen, omstreeks 1942, zat hier de Fa. J. Jolink.

Gijs, confectie
Grotestraat. Omstreeks 1980 zat rechts naast de voornoemde modezaak Gijs, confectie aan de Grotestraat 139, in het oude pand.

Reclasseringsraad
Grotestraat. Rechts van de confectiezaak was omstreeks dezelfde tijd de reclasseringsraad gevestigd aan de Grotestraat 137.

Ter Horst woninginrichting
Grotestraat. Op de voorgrond, rechts van Bonke's Sanitair-Installatiebedrijf (H.C. Bonke) om de hoek, zit omstreeks 1968 de fa. ter Horst woninginrichting aan de Grotestraat 134, op de hoek van de Hofkampstraat.

Groene Kruis
Grotestraat. Het witte pand rechts op de achtergrond aan de Grotestraat 120, op de hoek van de Schuttenstraat, is het voormalige kantoor van de fabriek Stoomwolspinnerij, katoenweverij en ververij J. ten Bos N.V. van de fabriek aan de achtergelegen Krikkenstraat. (v/h gang) In 1957 werd de productie gestaakt. Het kantoor kwam toen later in de tijd voor 61.000 gulden in handen van het Groene Kruis, dat er op het moment van de foto in gevestigd is. In dit pand zou later nog kamerverhuur plaatsvinden door WILLY WAL-SA (de heer Schelfhorst), die in de jaren zeventig toen overal in Almelo kamers verhuurde. Later kwam hier het Balkanrestaurant Joegoslavië. Rechts ernaast, nu een plein, stond vroeger het oude postkantoor Grotestraat.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 120
Almelo, Grotestraat 134
Almelo, Grotestraat 137
Almelo, Grotestraat 139
Almelo, Grotestraat 141
Almelo, Grotestraat 143
Almelo, Hofkampstraat
Almelo, Prinsenstraat
Almelo, Schuttenstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_20_039
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.