image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Rohof Schoenen bv
Grotestraat Noord. De Grotestraat ter hoogte van de Doelenstraat en het Schalderoi krijgt nieuwe bestrating. Op de achtergrond het begin van links de Boddenstraat en rechts de Oranjestraat. Achter de stratenmaker is te zien, dat Rohof Schoenen bv ook aan de overkant een filiaal heeft, naast het filiaal aan de Grotestraat 5-7, dat links buiten beeld is.

Resink meubelen
Grotestraat. Rechts van Rohof bevindt zich een showroom van Resink meubelen aan de Grotestraat 8, op de hoek van de Doelenstraat, het voormalige hotel de Leeuw.

Hotel-restaurant D. Verboom
Boddenstraat. Geheel links bovenin de foto, het pand met de rode bakstenen en de twee witte horizontale strepen in de muur, links van de Esgang, was het voormalige hotel-restaurant D. Verboom (omstreeks 1956) aan de Boddenstraat 80, direct rechts van de R.K. Kerk. Hierin heeft zich later nog slagerij F. Rademaker gevestigd.

Boerenleenbank
Boddenstraat. Aan de andere kant van de gang is het pand van de voormalige Boerenleenbank nog te zien aan de Oranjestraat 2, met de spaarbank-reclame op het dak.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 80
Almelo, Esgang
Almelo, Grotestraat 5
Almelo, Grotestraat 7
Almelo, Oranjestraat 2
Identifier:NL-AmlHA_950_20_031
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.