image/svg+xml

Winkeliers Tuinstraat

Winkeliers Tuinstraat

Omschrijving:Levendige en bedrijvige Tuinstraat
Tuinstraat. Bedrijvigheid in een toen nog levendige Holtjesstraat, met een diversiteit aan winkeltjes van de kleine middenstand. De Tuinstraat werd ook wel 'n Ulk in de volksmond genoemd en had een vergelijkbare uitstraling met het Schalderoi van voor de sanering, halverwege de jaren zeventig. Vanaf de jaren zestig is aan de Tuinstraat een hoop gesloopt en kwam er nieuwbouw voor in de plaats.

Kunsthandel-Lijstenmakerij J. Wierbos
Tuinstraat. Rechts vooraan op de foto, als je de tuinstraat inrijdt, zit thans (2019) na vele jaren nog altijd op de hoek Kunsthandel-Lijstenmakerij J. Wierbos aan de Tuinstraat 1, ter hoogte van de brug over de Almelose Aa.

Koopjeshal
Tuinstraat. Links ernaast zat De Koopjeshal aan de Tuinstraat 3. Hier heeft de heer Rob ten Heggeler in gezeten.

Jalink's Koopcentrum
Holtjesstraat. Later is hij verhuisd naar het overgenomen pand van de gebroeders Jalink op de hoek van de Holtjesstraat en Tuinstraat onder de naam Jalink's Koopcentrum, met verlichtingsartikelen, lampenkappen, etc. Zijn zoon Mark heeft de zaak overgenomen. Op deze locatie stond voorheen de afgebrande City Bar aan de Holtjesstraat 3, geheel links op de voorgrond nog net in beeld. Nadat ook het latere nieuwbouwpand van Jalink in 2003 is afgebrand, ligt dit perceel tot aan heden (2019) nog steeds braak. Jalink zit thans (2019) alweer jaren aan de Sniederhof 50, aan de andere kant grenzend aan de Sluitersveldssingel.

Leesbibliotheek Eureka
Tuinstraat. Verderop in de Tuinstraat zat o.a. de leesbibliotheek Eureka aan de Tuinstraat 10. Alle vormen van lectuur werden er verkocht, van stripboeken tot 'vieze' boekjes, zoals de Lach en later de Candy en de Chick. Ook kon je er gestempelde postzegels van over de hele wereld kopen. De leus in de etalage was: wilt u mooie boeken lezen, dan moet u bij Eureka wezen.

Sigarenwinkeltje H. van der Weide-Hendriks
Tuinstraat. Aan de Tuinstraat 25 zat het sigarenwinkeltje van H. van der Weide-Hendriks.

Fa. Holtmann
Tuinstraat. Aan het eind, in de bocht naar de Kolkstraat, zat de fa. Holtmann. Deze had de reclameleus: 'Eenmaal gekocht altijd uw zaak'.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Holtjesstraat 3
Almelo, Tuinstraat 1
Almelo, Tuinstraat 3
Almelo, Tuinstraat 25
Identifier:NL-AmlHA_950_20_025
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.