image/svg+xml

Panorama watertoren Reggestraat

Panorama watertoren Reggestraat

Omschrijving:Woningen IJsselstraat
Reggestraat. Panorama. Het zicht is op de huizen vooraan aan de IJsselstraat, gezien vanaf de watertoren aan de Reggestraat. De IJsselstraat komt in het midden uit in de Schipbeekstraat.

Apostologisch Genootschap
Reeststraat. De afslag rechts, naar boven, is de Reeststraat. Links van de Reeststraat, in het hoge gebouw met de vier raampjes onderin, zit het Apostolisch Genootschap aan de Reeststraat 2b, ter hoogte van het Flevoplantsoen. In het midden op de achtergrond staat het Prinses Irene Ziekenhuis aan de Boerhaavelaan 1, ter hoogte van de Van Rechteren Limpurgsingel.

Prinses Irene Ziekenhuis
Boerhaavelaan. Op de achtergrond staat het Prinses Irene Ziekenhuis aan de Boerhaavelaan 1, ter hoogte van de Van Rechteren Limpurgsingel, met net daarvoor, in het langgerekte lage gebouw, de polikliniek. De vier flats die daar nog dwars voor staan zijn woningen van het ziekenhuispersoneel.

Hofkampschool
Ganzendiepstraat. Nog voor het ziekenhuis, rechts ervoor, in het hogere gebouw met drie etages en een lange schoorsteenpijp, staat de openbare Hofkampschool met vglo-onderwijs aan de Ganzendiepstraat. Later werd het een leao met praktijkonderwijs.

Dependance Algemeen Technische School (ATS)
Windslaan. De twee schoolgebouwen rechts van de Hofkampschool betreft de dependance van de Algemeen Technische School (ATS) aan de Windslaan, tevens grenzend aan de Reeststraat, op de hoek van de Ganzendiepstraat, t.w. de voormalige Ambachtsschool met lbo-onderwijs, de hoofdlocatie, die aan de Veldkersstraat, op de hoek van de Rietstraat staat. De dependence had de afdeling textiel en bouwkunde onder zich (met de vakken timmeren, schilderen en metselen), plus algemene vormingsvakken. Deze gebouwen aan de Windslaan zijn inmiddels alle afgebroken ten behoeve van woningbouw op deze plek.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boerhaavelaan 1
Almelo, IJsselstraat
Almelo, Reeststraat
Almelo, Reggestraat 7
Almelo, Schipbeekstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_18_007
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.