image/svg+xml

Verbreding Egbert Gorterstraat

Verbreding Egbert Gorterstraat

Omschrijving:Lunchroom G. Freese
Egbert Gorterstraat. Sanering. Het zicht is vanaf het Stationsplein en het busstation op het begin van de inmiddels verbrede Egbert Gorterstraat, waar aan de rechterkant inmiddels alle winkeliers en bedrijven gesaneerd zijn. Ook het café en lunchroom van Gerrit Freese aan het Stationsplein 4, op de hoek van de Egbert Gorterstraat moest verdwijnen. Dit gebouw stond voorheen links van het pand, dat rechts op de foto op de voorgrond staat. De sanering was het gevolg van de plannen van de gemeente, om een betere doorstroming van het verkeer van en naar het centrum te bevorderen.


De onderstaande bedrijven en winkeliers moesten o.a. worden gesaneerd inclusief het voornoemde café en lunchroom van Freese:

Bromfietsenzaak Voskamp sr.
Egbert Gorterstraat. De (brom)fietsenzaak van Voskamp sr., bij velen waarschijnlijk bekend van onder andere het merk Solex. Vanwege de dreigende sanering begin 60-er jaren, verhuisde Voskamp, tezamen met zijn zoon, naar het pand aan de Grotestraat 162, op de hoek van de Bavinkstraat.

Garage Meijer, taxi
Egbert Gorterstraat. Links van Voskamp, met de benzinepomp aan de straat, zat garage Meijer, een taxibedrijf.

Hotel Modern
Egbert Gorterstraat. Naast de garage zat hotel Modern.

In tegenstelling tot de rechterkant van de straat, mocht aan de linkerkant alles blijven staan, inclusief het kantoor van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat 3. Te zien is, dat de Egbert Gorterstraat na de sanering van de rechterkant inmiddels twee keer zo breed is geworden.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Egbert Gorterstraat 3
Almelo, Stationsplein
Identifier:NL-AmlHA_950_17_045
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.