image/svg+xml

Panorama belastingkantoor

Panorama belastingkantoor

Omschrijving:Woningen Poulinkdwarsstraat
Burgemeester Raveslootsingel. Panorama. Het zicht is in het midden onderaan op de verticaal lopende Poulinkdwarsstraat, gezien vanaf het oude belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat, links van het spoor.

Spoorwegovergang Poulinkstraat
Poulinkstraat. Rechtsonder, net buiten beeld, bevindt zich het einde van de Bellavistastraat ter hoogte van de toendertijd nog aanwezige spoorwegovergang in de Poulinkstraat, met de afslag onderaan in het midden, net voor de overweg, naar de voornoemde Poulinkdwarsstraat.

Groenteboer Meijer
Poulinkdwarsstraat. Op die hoek rechts onderin, ook net buiten beeld, zat groenteboer Meijer aan de Poulinkdwarsstraat 1, op de hoek van de Bellavistastraat. Daarvoor zat hier van Nijen, ook een groentewinkel. Veel later kwam hier een Turkse slagerij Kasabi in.

Woningen Nieuwe Sligtedwarsstraat
Nieuwe Sligtedwarsstraat. Aan het eind van de Poulinkdwarsstraat gaat de straat in een bocht van 90 graden links over in de Nieuwe Sligtedwarsstraat. Deze komt vervolgens uit in de Nieuwe Sligtestraat, die vanaf de Parallelweg langs het spoor loopt. Direct achter de woningen aan de Nieuwe Sligtedwarsstraat loopt ook parallel en zichtbaar de Almelose Aa, tevens de grens van het daarboven gelegen Nieuwstraat Kwartier.

Hoogstraten Verwarming
Nieuwe Sligtedwarsstraat. Aan het eind van de Poulinkdwarsstraat kon je ook nog rechtsaf in de daar doodlopende Nieuwe Sligtedwarsstraat, waar Hoogstraten Verwarming gevestigd was, tevens grenzend aan de Bellavistastraat. Het pand is uiterst rechts nog zichtbaar.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. In het midden, met de gasbol en rechts ervan het gebouw van de gasfabriek en kraaninstallatie, is het terrein van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat 83, op de hoek van de Veldkampsweg te zien. Links van de gasbol is de korenmolen nog te zien aan de Nieuwstraat.

Leeuwarder Textiel Maatschappij
Veldkampsweg. Direct achter de Gasbol, aan de Veldkampsweg 24, is het fabriekscomplex van de Leeuwarder Textiel Maatschappij nv (ELTEM / LTM) in beeld, dat zich uitstrekt tot de achterliggende straat Achter de Molen.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Achter de Molen
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Knoopshöfte
Almelo, Nieuwe Sligtedwarsstraat
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Poulinkdwarsstraat 1
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Rohofstraat 83
Almelo, Veldkampsweg 24
Identifier:NL-AmlHA_950_17_023
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.