image/svg+xml

Panorama Flat Beethovenlaan

Panorama Flat Beethovenlaan

Omschrijving:Bejaardentehuis Hoog Schuilenburg
Beethovenlaan. Panorama. Een overzicht op de Aalderinkshoek en de binnenstad vanaf de flat 10-hoog van bejaardentehuis Hoog Schuilenburg aan de Beethovenlaan 1.

Waterschapsgebouw
Waterschap Regge en Dinkel
Apollolaan. Het witte pand in het midden, met de drie etages is het waterschapsgebouw aan de Apollolaan, op de hoek van de Valeriusstraat. De Apollolaan, met de lantaarnpalen, loopt vanaf de Aalderinkssingel en het waterschapsgebouw links, naar ons toe, uit het beeld weg.

Postiljon Motel
Aalderinkssingel. Op dezelfde hoogte, geheel rechts op de foto, staat het Postiljon Motel aan de Aalderinkssingel, met daar omheen nog het toenmalige hertenkamp.

ABTB
Haven Zuidzijde. Verder op de achtergrond, linksachter het voornoemde waterschapsgebouw, staat het gebouw met de silo's van de ABTB aan de Haven Zuidzijde, tevens grenzend aan het stationsemplacement van station Almelo.

Stadhuis Stadhuisplein
Stadhuisplein. Nog verder weg, rechts van het ABTB-gebouw, staat het inmiddels gereedgekomen stadhuis aan het Stadhuisplein 1. Het politiebureau ervoor aan het Baken 1 moet nog gebouwd worden.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Fabriekscomplex Indië
Haven Noordzijde. Geheel links op de achtergrond, met fabriekspijp, staat het fabriekscomplex Indië van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Haven Noordzijde.
Periode:1/1/1971-1/1/1972
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Aalderinkssingel
Almelo, Apollolaan
Almelo, Beethovenlaan 1
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Het Baken
Almelo, Stadhuisplein
Almelo, Valeriusstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_12_038
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.