image/svg+xml

Dr. D.H. Groen College

Dr. D.H. Groen College

Omschrijving:Catharina van Renneslaan. Aalderinkshoek. In het midden staat het dr. D.H. Groen College, een christelijke middelbare technische school (mts) aan de Catharina van Renneslaan 35, op zowel de hoek van de Valeriusstraat, als de hoek van de César Franckstraat. Omstreeks 1967 was dit een uts. Het schoolgebouw is inmiddels gesloopt.

Valeriusstraat
Het zicht is links op de voorgrond vanaf de Valeriusstraat, met links bij het eerste huizenblok de afslag naar de Obrechtstraat.

Het Noordik
Catharina van Renneslaan. Thans 2021 zit op deze voormalige mts-locatie de CSG Het Noordik aan de Catharina van Renneslaan 37, op de hoek van de César Franckstraat, voor het vmbo- en mavo-onderwijs. De locatie is op het rechter gedeelte van de voormalige mts.

Pius X College
Catharina van Renneslaan. Thans 2021 zit tevens op deze voormalige mts-locatie het Pius X College, links van het Noordik, aan de Catharina van Renneslaan 35, op de hoek van de Valeriusstraat, ook voor het vmbo- en mavo-onderwijs. De locatie is op het linker gedeelte van de voormalige mts.

Chr. Techn. School (CTS)
César Franckstraat. Rechts in het midden, nog voorbij de mts én ter hoogte van de kraan op de achtergrond, staat de Chr. Techn. School (CTS) aan de César Franckstraat 3. De Christelijke Technische School was een school voor Lager Technisch Onderwijs (LTS), maar ook voor LEAO-onderwijs. (later VMBO-onderwijs door het Noordik) Het schoolgebouw is inmiddels afgebroken.

VSO Het Mozaïk
César Franckstraat. Thans 2021 zit op de voormalige locatie van de CTS aan de César Franckstraat 3 VSO Het Mozaïk.

Deken Veegerschool
César Franckstraat. Links van de CTS, aan de overkant van de straat en verscholen achter het Dr. D.H. Groen College, staat de Deken G.L. Veegerschool voor basisonderwijs aan de César Franckstraat, op de hoek van de Verdilaan, een katholieke lagere school, officieel geopend op 9-10-1968. De onderramen waren groen beplakt.

Cebeco Ruwvoeders bv
Jollesweg. Het hoge fabriekscomplex met de C op het dak, rechts aan de horizon, is van Cebeco Ruwvoeders bv (product MERVO-mengvoer) aan de Jollesweg 4, aan de 1e insteekhaven van het bedrijventerrein Dollegoor, ter hoogte van de Dollegoorweg.

Pius X College
César Franckstraat. Geheel achter ons buiten beeld staat, of wordt gebouwd aan het Piux X College aan de César Franckstraat 4, ook grenzend aan de Valeriusstraat, voor het hudige havo, vwo en gymnasium.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Catharina van Renneslaan 35
Almelo, Catharina van Renneslaan 37
Almelo, César Franckstraat 3
Almelo, César Franckstraat 4
Almelo, Jollesweg 4
Almelo, Obrechtstraat
Almelo, Valeriusstraat
Almelo, Verdilaan
Identifier:NL-AmlHA_950_04_079
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.